Medicul raspunde: Ce beneficii are alaptarea dupa varsta de 1 an? VIDEO


In primul an de viata, alaptarea are un rol deosebit de important pentru ca laptele matern este alimentul ideal pentru nou-nascuti si bebelusi. Pe langa faptul ca reduce riscurile aparitiei multor infectii (meningite, infectii respiratorii, digestive, infectii ale urechii sau [...]


In primul an de viata, alaptarea are un rol deosebit de important pentru ca laptele matern este alimentul ideal pentru nou-nascuti si bebelusi.

Pe langa faptul ca reduce riscurile aparitiei multor infectii (meningite, infectii respiratorii, digestive, infectii ale urechii sau infectii urinare), laptele matern intareste sistemul imunitar si reduce riscul unor afectiuni cronice serioase in viitor, cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea sau boli ale aparatului digestiv. In plus, unele studii sustin ca bebelusii hraniti la san au un IQ mai mare decat cei hraniti cu lapte praf.

Dupa varsta de 1 an, alaptarea se numeste “alaptare prelungita“, iar expresia denota faptul ca alaptarea dupa aceasta varsta nu este un obicei sau o regula, ci mai degraba o optiune a mamei. Alaptarea prelungita nu are beneficii semnificative nici pentru mama, nici pentru copil.

Alaptarea in adevaratul inteles al cuvantului catre varsta de 1 an se cam termina. Alaptatul de noapte e pe post de suzeta: mamele recunosc ca bebelusul trage o data de doua ori si apoi adoarme. Nu am vazut copil alaptat peste 2 ani care sa dea pe dinafara de sanatate“, a declarat dr. Elena Dan, medic primar pediatru pentru DePici.ro.

related posts

Modifică setările cookies