Cum tratam raceala si gripa. 9 metode naturiste care te scapa de nas infundat si stranut


Nu doar ca toamna a venit, ea s-a impamantenit serios pe meleagurile noastre si ne-a surprins cu temperaturi scazute, provocand raceli si gripe in cazul celor mai multe persoane.


Semnele ca sezonul rece se apropie cu pasi repezi sunt din ce in ce mai evidente, iar mamicile de pretutindeni trebuie sa fie pregatite pentru ce urmeaza: tuse, stranut si nas infundat.

Se spune ca odata ce ai capatat o raceala, nu poti scapa usor de ea. O tratezi, dureaza doua saptamani – nu o tratezi, dureaza 14 zile: intervalul in care aceasta afectiune suparatoare se vindeca este acelasi. In calitate de mamica, poti ameliora simptomele afectiunii insa si le poti face viata putin mai usoara fiintelor dragi din jurul tau.

Iata o serie de remedii la care poti apela:

Spray cu apa salina – aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a scapa de nasul infundat. Cel mai mare avantaj este ca, pe langa faptul ca inlesneste respiratia, curata bacteriile si virusurile.

Abur– Inhalatiile ajuta la calmarea durerilor si creeaza o stare de bine datorita caldurii pe care o ofera corpului.

Supa de pui – Un studiu efectuat in urma cu aproximativ 10 ani, a demonstrat ca supa de pui are un efect anti-inflamator care poate ameliora raceala. In plus, cea mai buna supa este cea facuta de mamica, iar atentia pe care i-o acorzi micutului ii va imbunatati starea. Daca familia ta urmeaza un regim vegetarian, nu-i nicio problema: supa de legume are acelasi efect benefic asupra suferinzilor.

Vitamina C: Opus zicalelor, daca iei vitamina C in fiecare zi nu previi racelile, dar le “ajuti” sa se vindece mai repede. Mai mult, in cazul persoanelor cu o conditie fizica de invidiat, cum ar fi atletii, vitamina C reduce la jumatate riscul imbolnavirilor.

Echinacea: Un studiu arata ca persoanele care consuma zilnic aceasta planta, au cu 58% mai putine sanse de a capata o raceala. Din pacate, o cercetare efectuata ulterior nu a putut sustine rezultatele. In orice caz, nu strica sa incerci aceasta metoda pentru a-i testa eficacitatea in cazul membrilor familiei tale.

Usturoi: La fel ca in cazul vitaminei C, studiile arata ca usturoiul te ajuta sa scurtezi durata racelii si sa o previi. Fierbe catei de usturoi curatati si fa gargara sau chiar inghite amestecul. Micutilor s-ar putea sa nu le placa, dar este extrem de sanatos.

Miere: Mierea este populara pentru combaterea durerilor de gat si a tusei. O lingura de miere inainte de culcare amelioreaza simptomele si se poate incadra in categoria solutiilor pe care copiii le iubesc.

Ceai de ghimbir: Ghimbirul este o planta medicinala folosita cu precadere in China. Cu toate ca nu exista cercetari care sa-i demonstreze eficacitatea, se crede ca fluidul fierbinte este cel care ajuta la combaterea racelilor.

Odihna: Corpul are nevoie de timp pentru a se reface, asa ca cel mai bine este sa-i oferi acest interval de odihna. Cladura va ajuta la fel de mult, precum si lichidele consumate.

La ce metode apelezi pentru a ameliora simptomele racelilor si gripelor? Familia ta ce medicamente prefera? Spune-ne mai multe in sectiunea de comentarii.

related posts

Modifică setările cookies