Feng Shui pentru fertilitate. Cum să concepi mai repede un copil


 Ați auzit cu siguranță de Feng Shui, de folosirea lui în decorarea casei sau biroului, pentru o atmosfera mai armonioasă sau pentru a-ți spori șansele în dragoste și carieră.
Te întrebi cum te-ar ajută pe ține clopoțeii de vânt și rățuștele mandarine să concepi mai repede un copil?


Filosofia chineză Feng Shui înseamnă mai mult decât transformarea dormitorului într-o oază roșu-portocalie pentru atragerea iubirii. Tradiția chineză spune că, bine aplicat, Feng Shui-ul poate ajută la realizarea aspirațiilor oricărui om, sporind șansele pe toate planurile vieții: fizic, emoțional, mental sau spiritual, prin crearea de armonie și echilibru în viață.

 

În ceea ce privește concepția, echilibrul și liniștea sunt esențiale, iar asta ai aflat-o deja de la orice doctor, care v-a recomandat până acum să fiți relaxați și calmi dacă doriți să aveți un copil. Regulile Feng Shui te vor ajută să îți reechilibrezi viață și să aduni energiile pozitive în jurul tău, iar asta nu poate să îți facă decât bine.

 

Ești pregătită să încerci? Află regulile principale Feng Shui.

 

Conceptul de Yin și Yang este inportant în Feng Shui. Cele două sunt aspecte primare ale forței qi. Yin e principiul feminin al naturii, văzut astfel că pasiv și slab. Yang e principiul masculin al naturii și privit că activ și puternic.

 

Fiecare punct cardinal (N,E,S,V) și cele intermediare (NE,SE,SV,NV) au o energie aparte, iar amplasarea diferitelor obiecte nu se face la voia întâmplării.

 

Fiecare dintre cele cinci elemente primordiale: Foc, Pământ, Apă, Metal sau Lemn are o influență anume asupra unei zone a casei sau a camerei și fiecare poate stimula sau amplifică un aspect al vieții.

 

Nimic nu se face la voia întâmplării! Totul pornește de la calcule precise făcute de specialiști în tehnici Feng Shui, dar pentru neinițiați e important de știut că totul se reduce la Ba Gua – un simbol de formă octogonală. Fiecare latura a lui reprezintă un punct cardinal care se suprapune unei zone a casei și unei zone importante a vieții.

 

1. Feng Shui în jurul casei

 

Unul dintre principiile Feng Shui vorbește despre fluxul energiilor bune, care trebuie să circule continuu în jurul tău, în casă ta. Dacă acest flux este blocat, nu te miră că toate îți merg pe dos! Aruncă o privire pe fereastră și vezi dacă nu cumva în dreptul locuinței tale stă un pom, o tufa sau o mașină, uitată acolo de ani buni.

 

Principiul spune că ușa casei tale este “gură” prin care energia pozitivă intră în viață ta, așa că trebuie să o lași liberă pentru că fluxul să nu fie întrerupt. Ce te faci dacă stai la bloc și nu poți să tăi de capul tău copacii? Plantează un pom, de preferat un pom fructifer, pentru că este un vechi simbol al fertilității.

 

2. Bărbatul e cheia reușitei

 

În tradiția chineză bărbatul este ce care poartă “norocul concepției”. Dacă partenerul tău nu îl are, puteți încerca să atrageți norocul de partea voastră.

 

Conform regulilor Feng Shui, nord-vestul este punctul cardinal spre care trebuie să va îndreptăți atenția. Este colțul norocului și al raiului, în tradiția chineză.

 

Poate fi activat dacă bărbatul doarme cu capul spre nord-vest, dacă mâncați sau stați la birou cu făța îndreptată spre nord-vest. Ai mai putea să îți instalezi un ventilator în colțul din nord-vest al dormitorului. Va ajută fluxul de energii norocoase să circule mai bine prin camera voastră.

 

3. Armonie în dormitor

 

Nu e nicio surpriză în faptul că dormitorul vostru trebuie să fie plin de energii bune, să va inspire relaxare și liniște dacă vrei să concepeti ușor. Iar acest lucru nu se va întâmpla, dacă acolo tronează un televizor, dacă lucrurile sunt împrăștiate prin camera, dacă hainele murdare nu ajung întotdeauna la coșul din baie și dacă aveți obiceiul să mâncați în vârful patului. Toate acestea sperie fluxul de energii bune și creează dezechilibru, conform principiilor Feng Shui.

 

Cum rezolvi problema în dormitor? În primul rând, începe să faci ordine în camera și în dulapuri. Aruncă lucrurile nefolositoare și scoate televizorul de acolo. Nu te avanta prea tare în curățenie! Se spune că nu e bine să dai cu aspiratorul sub pat pentru a nu speria energiile bune. Că să le sporești, poți să îți schimbi abajurul de la veioză cu unul roșu, pentru că această culoare aduce influențe pozitive în dormitorul tău.

 

Cumpără o statuetă dragon și pune-o pe noptiera lui. Va crește focul pasiunii și virilitatea. Alege decorațiuni în pereche: două statuete la fel sau un tablou cu doi pești, despre care se spune că sunt simbolul căsătoriei. Animalele pot să fie o tema omniprezentă la tine în dormitor. Poți să îți cumperi statuete elefanți, care sunt recunoscuți că simbol al fertilității și sarcinii în tradiția Feng Shui.

 

4. Colțul copiilor

 

În fiecare casă sau camera există, conform principiilor Feng Shui, un colț dedicat copiilor/urmașilor. Cu cât se adună mai multe energii pozitive în această zona, cu atât ai mai multe șanse să rămâi însărcinată. De obicei colțul dedicat urmașilor este în partea de est a camerei sau a casei. Ai grijă să atragi energia către această zona cu jucării sau obiecte de metal plasate aici.

 

5. Energii pozitive în toată casă

 

Nu îți sugerăm să îți redecorezi casă că un restaurant chinezesc. E suficient să schimbi decorul în dormitor, în timp ce în restul camerelor să fie ordine și curățenie.

 

Ține cont și de alte două reguli importante atunci când vrei să concepi. Nu începe în paralel și alte proiecte mărețe prin casă: renovări, schimbări de mobilă sau refacerea gazonului din curte. Totul trebuie să fie “calm” în jurul vostru. În plus, nu uită de plante. Dacă nu poți să ia grijă de ele și să le ții mereu verzi, mai bine fă-le cadou unor prieteni!


Arta Feng Shui e fascinantă, cu parfum oriental și termeni exotici, însă nu te aștepta la schimbări peste noapte. Cel mai important lucru este să crezi în energia care umple lumea voastră și în dorința de a schimbă ceva în viață ta. Până la urmă, nu poate fi nimic rău în asta!

 

 Vezi mai jos un material cum Dana Savuica vrea sa scape de energiile negative cu ajutorul feng shui

related posts

Modifică setările cookies