Sarcina pe saptamani: saptamana 27


Daca te intrebi ce s-a intamplat cu euforia ce pusese stapanire pe tine la inceputul trimestrului al doilea, iti spunem noi: a fost transmisa la bebelus. Te indrepti cu pasi repezi spre trimestrul al treilea. Cu alte cuvinte, te apropii [...]


Daca te intrebi ce s-a intamplat cu euforia ce pusese stapanire pe tine la inceputul trimestrului al doilea, iti spunem noi: a fost transmisa la bebelus.

Te indrepti cu pasi repezi spre trimestrul al treilea. Cu alte cuvinte, te apropii de sfarsitul sarcinii! Asta nu inseamna nici pe departe ca greul a trecut. Cel putin, nu pentru tine. Desi sansele de a pierde sarcina sau de a avea un copil cu probleme s-au diminuat considerabil, disconfortul propriului trup este dificil de indurat.

E perioada in care problemele de genul arsurilor la stomac iti dau din ce in ce mai multa bataie de cap. Poti diminua aceste neplaceri dormind in pozitie semiasezata, sprijinita pe niste perne – in fine, daca poti dormi asa. Probabil ca n-o sa mai simti arsurile, dar o sa inceapa sa-ti amorteasca spatele! Cum o dai, nu iese bine!

De fapt, pe masura ce sarcina ta avanseaza vei constata ca iti va fi din ce in ce mai dificil sa-ti gasesti o pozitie buna de dormit. Cand stai intinsa pe o parte foloseste perne in plus, pe care sa le asezi sub burtica si intre genunchi. Daca stai pe spate, aseaza-ti pernele sub genunchi si sub gat.

In aceasta perioada incepe si urinarea frecventa in timpul noptii – ce sa-i faci, nu e usor sa aduci pe lume un pui de om! Mai bine gandeste-te ca tot acest chin iti va fi rasplatit odata cu primul suras mititel, sau cu prima strangere de manuta.

Bebe masoara acum aproximativ 30 de centimetri si cantareste in jur de un kilogram. Placenta este pe deplin dezvoltata, iar tu esti pe punctul de a intra in faza maxima de crestere fetala, cand bebelusul castiga foarte mult in lungime si in greutate, prin adaugarea de grasime subcutanata. Retina isi incepe si ea dezvoltarea, insa de-abia peste doua saptamani copilasul isi va deschide ochii.

Idee pentru tati: E ora 3 dimineata si visezi cum nimicesti monstri in jocul tau preferat de strategie. Deodata te simti zgaltait cu putere de o femeie gravida, care bolboroseste ceva langa tine. Nu, nu mai visezi, e chiar nevasta ta care iti declara ca o sa moara de pofta daca nu te ridici acum din pat si nu te duci la cel mai apropiat supermaket cu program non-stop ca sa-i iei inghetata, ciocolata si cornuri. Degeaba ii spui ca nu e o mancare sanatoasa si ca e miez de noapte, n-o sa te auda. Arata-i ca o iubesti si, ca sa-ti fie mai usor, gandeste-te ca faci repetitii pentru noptile in care te vei trezi in tipetele bebelusului. Cel putin, el n-o sa te trimita la cumparaturi la ore imposibile!

related posts

Modifică setările cookies