10 combinații de culori potrivite pentru ținute vestimentare perfecte


Există câteva reguli de aspect pe care e bine să le luam în calcul atunci când vrem să ne asortăm. Astăzi o să ne rezumăm la combinațiile de culori pe care le putem face, dar și câteva tips&tricks utile, dar nu înainte de a prezenta o mică lecție despre culori.


Există culorile primare care nu sunt obținute din alte culori – roșu, albastru și galben. Specialiștii recomandă să nu fie purtate toate trei într-o singură ținută. Și există culorile secundare sau culorile obținute prin combinarea între ele a culorilor primare.

Pentru mai multe poze de inspirație urmăriți-ne și pe contul de INSTAGRAM

Culorile secundare sunt:

-        Roșu + albastru = violet

-        Galben + roșu = oranj

-        Albastru + galben = verde

Culorile terțiare, fiind cele obținute prin combinarea celor secundare cu una primară.

-        Verde + galben = lime

-        Portocaliu + galben = chihimblar

-        Rosu+violet = fucsia

-        Violet+albastru = indigo

Amintim și de non culori. În această categorie intră albul și negrul care împreună rezultă griul.

Prezentăm mai jos câteva dintre culorile ușor de asortat

Să luăm, spre exemplu, această ținută. Dacă vrei să porți roșu, înseamnă că ești gata să ieși puțin în evidență. Pune alături o non-culoare, niște nuanțe de gri ar fi ideale. O bluză de culoarea muștar este cea care va face diferența. 

Bordo și verde închis sunt culori de toamnă ideale pentru cineva care vrea nuanțe casual. Asortează pălăria cu eșarfa și poartă un denim deschis pentru a îți deschide ținuta. 

Culoare albastru denim poate fi asortată ușor cu un verde crud și o pată de culoare puternică. Ținuta de mai jos este cât se poate de casual, iar culorile pot fi purtate pe timp de zi. 

Culorile tomnatice, nuanțele de galben muștar asortate cu albastru și o non culoare pot face ținuta perfecta pentru o zi de toamnă timpurie. Culorile nude/crem sunt mereu ușor de asortat. 


Iată o ținută simplă. Culoare galben muștar poate fi asortată cu indigo. O pălărie nude poate face diferența într-o zi toridă de vară.

Probabil că și voi aveți o bluză sau o jachetă mov și vă întrebați cu ce alte culori merg asortate. Ei bine, cu un albastru denim și un verde crud poți face față acestei culori puternice. Citește și 
7 reguli ale modei pe care orice femeie trebuie sa le stie

FOTO Getty Images

  • 10 combinații de culori potrivite pentru ținute vestimentare perfecte

related posts

Modifică setările cookies