Cum sa asortezi corect culorile


Pentru ca un look monocrom este intotdeauna prea tern, iti dam cateva sfaturi ca sa nu ai aerul unui arlechin. Indrazneste sa faci combinatii! Care sunt culorile pe care le poti asorta usor si care sunt cele pe care trebuie sa le eviti in combinatii? Iata ce-ti propunem pentru a purta haine la moda si colorate, pe care le poti combina dupa propriile tale idei cu originalitate!
 


Ca si in arta, in moda exista doua moduri de a asocia culorile. Baza o constituie cercul cromatic, dar trebuie sa tii cont si de contrast! Cercul cromatic corespunde degradeului de culori.

Culorile primare sunt :
bleu, rosu, galben.
Culorile secundare sunt: verde, oranj si violet, rezultate din amestecul celor trei culori primare.

Contrastul dintre culori se realizeaza prin asocierea a doua culori opuse in cercul cromatic. Numai ca, pentru a face acest lucru, iti trebuie putina pricepere si viziune! Altfel, este putin cam riscant!

Culorile: reguli de baza
Iata cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respecti pentru o tinuta perfecta:

-    Proportioneaza-ti silueta cu ajutorul culorilor: in general, poti sa pornesti de la o culoare dominanta, iar pe langa aceasta, poti adauga altele care sa o insoteasca sau care sa o puna in evidenta!

-    Evita sa porti mai mult de trei culori diferite, daca nu vrei sa arati ca un clown! Si aici nu ne referim doar la haine, ci si la culoarea parului sau la machiaj. Un exemplu bun de "Asa nu" este Kesha.

-    Albul si negrul nu sunt considerate a fi culori. Ele sunt prea putin prezentate in natura in stare pura. Din aceasta cauza, le poti combina cu usurinta cu aproape orice alta culoare!

-    Griul, cu un ton neutru, merge de asemenea, cu aproape orice! Fashionista Willow Smith il asorteaza cu galben si bine face, pentru ca arata foarte bine.


-    Este bine sa stii ca daca te imbraci in negru din cap pana in picioare, trebuie sa porti niste accesorii care sa sparga monotonia! De exemplu, Victoria Beckham si-a colorat tinuta cu o poseta mov.

Combinatiile de culori care ti se potrivesc!
Ai tenul mat si esti bruneta, cel mai bine ti se potrivesc amestecurile de:
-    roz si oranj
-    rosu si negru
-    verde si bej
-    rosu si gri

Ai tenul palid si esti bruneta sau satena inchis, ar fi bine sa optezi pentru:
-    bej si alb
-    bleumarin si bej
-    maro si galben
-    gri si maro

Ai tenul palid si parul blond , saten deschis sau roscat, ar trebui sa alegi combinatii de:
-    alb si negru
-    maro ciocolata si rosu
-    kaki si maro ciocolata
-    mov si negru

Combinatiile de culori pe care trebuie sa le eviti!
Conform codurilor vestimentare, trebuie sa eviti sa porti tonuri prea apropiate de cercul cromatic. Mai ales culorile opuse cum sunt violetul si galbenul! Iata cateva amestecuri de care trebuie sa te feresti:

-    verde si albastru
-    negru si maro
-    roz si rosu
-    negru si bleumarin

Iti dorim multa inspiratie pentru a te face remarcata usor!

  • Cum sa asortezi corect culorile

related posts

Modifică setările cookies