6 greseli pe care le facem cand aplicam fondul de ten


Machiajul este o arta complexa si, de multe ori, desi ne straduim, gresim inca de la inceputul aplicarii lui. Potrivit www.purewow.com, facem urmatoarele 6 erori cand ne dam cu fon de ten:


Cumparam sau testam fondul de ten intr-o lumina slaba

Cele mai multe magazine au o lumina fluorescenta care schimba sau influenteaza nuanta pielii, asa ca, daca acolo noul fond de ten arata impecabil, in lumina naturala s-ar putea sa ne trezim cu o surpriza. Pentru a gasi nuanta perfecta, trebuie sa o aplicam pe o portiune mica a pielii si sa ne uitam in oglinda, la cea mai apropiata fereastra.

Uitam parti importante ale fetei

Este vorba despre obraji sau partea de sus a fruntii. Pentru un look cat mai natural, trebuie sa avem grija intotdeauna sa acoperim fata in totalitate in momentul in care ne machiem.

Nu schimbam nuanta fondului de ten in functie de anotimp

Culoarea pielii se schimba odata cu anotimpurile, iar pe tot parcursul anului aceasta poate avea mai multe nuante. Asa ca, acea culoare care iarna arata bine ar putea sa nu fie deloc potrivita pentru vara. Indicat e sa investim in doua nuante de fond ten ca sa fim mereu pregatite in functie de vreme.

Folosim formula nepotrivita

Totul depinde de tipul de ten pe care il avem. Daca tenul e uscat, un fon de ten lichid este cea mai buna alegere, intrucat cele cremoase sau pudra raman impregnate in liniile fine ale chipului, facandu-l sa para mai uscat decat este. Pentru tenul gras say uleios cel mai bine e sa optam pentru unul “water-based” sau gel.

Folosim ustensile murdare/neingrijite

Pensulele si buretii murdari sau vechi pot duce la o aplicare inegala a fondului de ten. De asemenea, acestea nu sunt deloc igienice, asa ca trebuie sa ne facem un obicei din a le curata regulat. 6. Folosim ustensilele incorect Buretele pentru machiaj se uda inainte de folosire. Apoi, se stoarce bine pentru a inlatura orice exces de apa si se tamponeaza usor fondul de ten pe piele.

related posts

Modifică setările cookies