Greselile care iti pot ruina machiajul. Cum sa aplici corect produsele de make up pentru un look impecabil


Nu trebuie sa fii make up artist pentru ca machiajul tau sa arate bine. In primul rand, trebuie sa eviti sa mai faci cele 10 greseli enumerate mai jos:


1. Folosirea unui tip gresit de fard de obraz 

Cand iti alegi tipul de fard de obraz este bine sa iei in calcul ce tip de ten ai. Fardul de obraz crema este recomandat pentru un ten uscat, in timp ce fardul de obraz pudra este potrivit pentru tipul de ten gras.

2. Aplici prea mult fond de ten 

Prea mult fond de ten creeaza efectul de masca, pe care nimeni nu si-l doreste. Ca sfat, concentreaza-te mai mult pe zonele problematice: zona T, zona din jurul ochilor si din juruli nasului iar restul fetei, lasa-l mai lejer.

3. Nu folosesti primer inainte de fardul glitter

Fardul cu sclipici ne poate da batai de cap atunci cand nu stim sa il folosim. Pentru a evita imprastierea acestuia,  este indicat sa il aplicam peste o baza usor lipicioasa.

4. Nu-ti fixezi anticearcanul 

Nu este indeajuns sa iti ascunzi cearcanele aplicand produs. Fixeaza anticearcanul cu pudra translucida pentru a evita ca acesta sa se estompeze pe parcursul zilei.

5. Iti intorci genele dupa ce ai aplicat mascara

Aceasta este o mare greseala. Nu numai ca vei ruina aplicarea rimelului facuta anterior, dar genele se pot lipi de ondulator si risti ca acestea sa se rupa.

6. Aplicarea incorecta a blush-ului

Pentru aplicarea blush-ului corect, zambeste! Asa vei descoperi o parte  mai voluminoasa a fetei-marul pometelui. Aplica produs din aceasta zona pana la  tampla, asigurandu-te ca este bine blenduit.

7. Baza de machiaj nu este in concordanta cu fondul de ten

Daca folosesti un fond de ten be baza de apa, uita-te pe lista de ingrediente. Nu il combina niciodata cu un primer pe baza de silicon. 

8. Iti aplici machiajul in lumina necorespunzatoare 

Poate ca suna ciudat sa te machieazi pe balcon, dar in acest fel vei avea cele mai bune rezultate, lumina naturala fiind cea mai potrivita pentru aplicarea machiajului.

9. Folosesti prea mult timp un produs

Produsele de make-up au termen de valabilitate, chiar daca de multe ori uitam de acest aspect. Nu utiliza machiajul mai mult de cateva luni de la desigilarea unui astfel de produs.

10. Folosesti o nuanta gresita de anticearcan

Poate parea ca daca aplici o nuanta mai deschisa, vei obtine o acoperire mai mare. In realitate atragi mult mai mult atentia asupra a ceea ce tu vrei sa ascunzi. Anticearcanul trebuie sa fie aceeasi nuanta ca fondul de ten.

related posts

Modifică setările cookies