7 lucruri pe care nu le stiai despre pielea ta: vergeturile pot fi prevenite...pana la un punct


Orice femeie stie ca trebuie sa aiba grija de pielea ei pentru a fi frumoasa. Insa, desi multi stim cum sa luptam impotriva ridurilor si sa prevenim diverse afectiuni, exista inca multe lucruri pe care nu toata lumea le cunoaste despre cel mai mare organ al corpului uman.


1. Aspectul si textura pielii pot reprezenta indicii despre starea de sanatate a fiecaruia . Uneori, o schimbare a aspectului pielii poate insemna o modificare a starii de sanatate. De exemplu, potrivit medicului Brooke Jackson, director la un centru de wellness din Chicago, hormonii care sunt produsi de glanda tiroida sunt direct responsabili de grasimile naturale care protejeaza pielea, parul sau pigmentul parului.

Ce spune pielea ta despre tine? Detaliile intime care te tradeaza

Jackson explica faptul ca la o persoana ce sufera de hipertiroidism (boala endocrina care se datoreaza secretiei excesive a hormonilor tiroidieni si care se manifesta prin cresterea glandei tiroide), stratul de epiderma se poate ingrosa si pielea poate deveni prea moale. Pe de alta parte, o persoana cu hipotiroidism (afectiune caracterizata prin reducerea secretiei tiroide) poate prezenta o piele foarte uscata si ingrosata in zona palmelor si talpilor.

 2. Pe masura ce imbatranim, pielea noastra elimina celulele moarte mai lent. V-ati intrebat vreodata de ce pielea copiilor pare intotdeauna rozalie si proaspata? Pielea, la orice varsta, produce celule noi care ajung in final la suprafata si mor, fiind eliminate, pielea celor tineri face acest lucru mai des, potrivit medicului Josie Tenore.

"La copii, acest lucru se intampla la un interval de doua sau trei saptamani, ceea ce le confera acea piele stralucitoare. Dar, odata cu inaintarea in varsta, procesul de descuamare devine mai lent. Mai multe celule moarte raman la suprafata, rezultand o piele mai terna, mai deshidratata", spune Tenore.

In plus, expunerea directa la soare incetineste si mai mult acest proces.

3. Vergeturile pot fi prevenite (pana la un punct). Sarcina, fluctuatiile in greutate si chiar si cresterea in perioada adolescentei pot provoca vergeturi. Acestea pot fi combatute in fazele preliminare, cand colagenul si elastina sunt afectate, iar vergeturile sunt rosii sau violet. Atunci este momentul pentru ca vergeturile sa fie tratate cu cremele de specialitate.

Citeste mai multe pe mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies