Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron în ce condiții va renunța la război


După ce a ordonat pe 24 februarie atacul asupra Ucrainei, Vladimir Putin a fost pus la zid de întreaga planetă, iar Rusia a primit deja mai multe sancțiuni.


În ciuda ecourilor care vin din întreaga lume, Vladimir Putin nu a oprit invazia, iar zilele trecute, în urma unei discuții telefonice pe care a avut-o cu Emmanuel Macron, liderul rus a dezvăluit care ar fi cele trei condiții în care ar renunța la război.

„În timp ce discuţiile au început între delegaţiile rusă şi ucraineană la granița ucraineano-belarusă, Emmanuel Macron a cerut câteva lucruri ce trebuie respectate pe teren: o încetare a tuturor loviturilor şi atacurilor asupra civililor şi cartierelor rezidenţiale; o protecţie a întregii infrastructuri civile; o securizare a axelor rutiere, în special drumul de la sud de Kiev. Putin şi-a confirmat dorinţa de a se angaja asupra acestor trei puncte”, a spus președinția franceză, potrivit AFP.

Iar Vladimir Putin a spus că un acord cu Ucraina ar fi posibil doar dacă țara este neutră, „denazistificată” și „demilitarizată”, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial.

Vezi și: Cristiano Ronaldo și-a cumpărat urmăritorii?

  • Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron în ce condiții va renunța la război

related posts

Modifică setările cookies