Daca esti un barbat care arata bine, trebuie sa citesti asta. Ce s-a demonstrat despre domnii aratosi


Un nou studiu realizat de cercetatorii britanici a scos la iveala o informatie surprinzatoare despre barbatii chipesi.


Potrivit unei echipe de cercetatori de la Brunel University London, domnii care arata bine sunt mai predispusi la egoism decat ceilalti. Acestia au ales un esantion de 125 de femei si barbati pentru a testa o teorie evolutionista potrivit careia persoanele mai atractive profita de inegalitatea sociala, ba chiar o incurajeaza.

Spre deosebire de barbatii frumosi, femeile atragatoare nu manifesta aceeasi predispozitie catre inegalitatea sociala: "Rezultatele sugereaza ca barbatii chipesi au tendinta de a fi mai egoisti si mai putin egalitari", a dezvaluit cercetatorul-sef care a condus cercetarea.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, el si echipa au folosit un scanner 3D in care au introdus indici de masurare a atractivitatii fizice. Au masurat dimensiunile standard ale subiectilor si mai apoi i-au invitat pe cei care au facut parte din esantionul de 125 de persoane sa scrie cat de atragatori sunt, dar si cat de altruisti par in functie de felul in care arata.

Majoritatea au spus ca cei mai frumosi par mai putini darnici, rezultat care a fost corelat cu un chestionat aplicat in prealabil acestora. Intr-adevar, cei care au fost clasificati de scanner ca fiind atragatori, au raspuns ca nu obisnuiesc sa dea bani saracilor sau sa fie, in general, prea darnici cand vine vorba de finante.

Pentru a-si atinge propriile scopuri, barbatii atragatori au tendinta sa fie egoisti si sa calce pe cadavre, asa cum a dezvaluit in incheiere cercetatorul care a realizat acest studiu.

related posts

Modifică setările cookies