Beyonce povestește pentru prima dată despre lupta cu psoriazisul. Cum s-a manifestat boala în cazul ei


La 42 de ani, celebra cântăreață Beyonce a dezvăluit pentru prima dată că a fost diagnosticată cu psoriazis pe scalp în copilărie. Într-un interviu acordat revistei Essence, artista a povestit amintirile sale legate de modul în care această boală a afectat-o.


Câștigătoarea a 32 de premii Grammy a spus că nu a fost întotdeauna „fără cusur” când vine vorba de părul ei. „Relația pe care o avem cu părul nostru este una foarte personală”, a declarat ea. Artista a mărturisit că suferă de această boală încă de la o vârstă fragedă: „Îmi amintesc că mi-am petrecut copilăria în salonul de coafură al mamei sau când tatăl meu îmi punea ulei pe scalp pentru a-mi trata psoriazisul... Acestea sunt momente sacre în ochii mei”.

„Mama spunea: „Du-te și pune-ți niște grăsime în păr pentru că pare foarte uscat”, iar asta însemna să-l ungi și să-l menții hidratat”. Așadar, toate acele lucruri pe care le-a făcut mama mea, cum ar fi utilizarea uleiului de măsline, a mierii și a albușului de ou (nr.măști pentru păr), au fost bune pentru părul meu”.

Propria experiență a determinat-o pe Beyonce să creeze propria linie de îngrijire a părului, pe care a numit-o Cécred (sacru).

Cum se manifestă psoriazisul pe scalp

Psoriazisul scalpului se manifestă prin apariţia de plăci sau pete bine definite pe pielea capului, cu scuame alb-argintii suprapuse. Acestea scuame se pot desprinde, dând aspect de mătreaţă. De obicei, aceste plăci cu scuame apar mai ales pe partea din spate a capului, dar se pot extinde şi frunte, urechi sau gât, potrivit clicksanatate.ro. Se estimează că 2% din populația globului suferă de psoriazis, iar dintre cei afectați aproximativ 80% prezintă psoriazisul pe scalp, arată specialiștii. Deși este adesea ascuns de păr, psoriazisul scalpului poate fi o sursă de jenă și de disconfort pentru pacienți, din cauza mâncărimilor și a descuamării pielii asemănătoare mătreții. Psoriazisul scalpului este dificil de tratat. De obicei, medicii propun șampoane speciale, terapie cu lumină, medicamente aplicate direct pe scalp sau injecţiile cu corticosteroizi.

Beyoncé a creat Cécred ca un omagiu adus mamei ei Tina Lawson , care avea un salon de frumusețe în Texas. În interviul pentru Essence, superstarul a explicat cât de multe a învățat în copilărie petrecând timp în salonul mamei sale.

„Conversațiile și dezbaterile din saloane și frizerii creează un sentiment de comunitate pentru oamenii care privesc acest lucru ca pe o retragere din viața lor de zi cu zi”, a explicat Beyoncé. „Pentru ei, este un loc în care să se simtă frumos și să se desprindă, să râdă, să împărtășească secrete și să transmită povești. Este cea mai sudată adunare a comunității pe care o aveam. Era atât de importantă încât părea un sanctuar.”

„Mama mea a avut o listă de clienți uimitoare la salonul ei și, deși mediul era terapeutic pentru ei, a fost și pentru mine. Mi-a găsit un terapeut, într-o perioadă în care eram extrem de introvertită și cu greu vorbeam. În salonul ei s-a născut visul meu de a fi interpretă – inspirată de una dintre clientele ei, care se întâmpla să fie cântăreață de operă. Am fost captivată de poveștile ei despre o călătorie în Germania. Cu uimire, îmi amintesc clar că i-am spus mamei că vreau să fiu exact ca acea clientă a ei”, povestește Beyonce.

  • Beyonce povestește pentru prima dată despre lupta cu psoriazisul. Cum s-a manifestat boala în cazul ei

related posts

Modifică setările cookies