Carmen Iohannis împlinește 60 de ani! Șase lucruri pe care nu le știai despre Prima Doamnă a României


Prima Doamnă a României își serbează astăzi, 2 noiembrie, ziua de naștere. Carmen Iohannis a schimbat prefixul și a împlinit 60 de ani, iar prietenii virtuali au felicitat-o pe contul de Facebook. În rândurile ce urmează vă spunem câteva curiozități despre femeia care îi e alături lui Klaus Iohannis de 31 de ani.


Unde s-a născut. Carmen Iohannis s-a născut în 2 noiembrie 1960, în Reghin, județul Mureș. Este fiica Georgetei Lăzurcă și a lui Ion Lăzurcă. Tatăl lui Carmen Iohannis a avut o meserie rară și bănoasă. Socrul lui Klaus Iohannis a fost blănar, iar meseria sa i-a adus și un mare necaz. Potrivit EVZ, bărbatul s-a îmbolnăvit de la tratarea pieilor și a rămas fără un plămân. Tatăl Primei Doamne s-a stins din viață în 2010 la 96 de ani, în timp ce mama ei, Georgeta, a murit în 2016, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă.

Ce pasiuni are. În copilărie, nevasta lui Klaus Iohannis a fost pasionată de arte. Carmen Iohannis a luat lecții de pian și a făcut balet. 

Cum l-a cunoscut pe Klaus. Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut în anii studenției, prin intermediul unor prieteni din Sibiu. Pe atunci, ea avea 22 de ani, iar el avea 23 de ani. S-au căsătorit în noiembrie 1989, cu puțin timp înainte de Revoluție. 

Mai multe poze cu Carmen Iohannis în galeria foto de mai jos

Unde lucrează. După ce au absolvit facultatea, cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu. După nunta, Carmen și Klaus au început să predea la liceele în care au și fost elevi. Este vorba despre Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, din Sibiu, al cărui elev a fost și președintele României și Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, unde a studiat Carmen Iohannis. Prima Doamnă a țării a fost profesoară de engleză, în timp ce Klaus Iohannis a predat fizica.

Ce religie are. În timp ce soțul ei este de religie luterană, Carmen Iohannis este romano-catolică. 

De ce nu are copii. Răspunsul a fost dat chiar de către Klaus Iohannis. Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Infiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, spunea Klaus Iohannis, pe vreme când era primar al orașului Sibiu.

Fotografii: Getty Images/ Facebook

Vezi și VIDEO: Share in bucate - Pui cu spanac și chipsuri de păstârnac

 

  • Carmen Iohannis împlinește 60 de ani! Șase lucruri pe care nu le știai despre Prima Doamnă a României

related posts

Modifică setările cookies