Copil-minune în tenis! E milionară în euro la 15 ani


Tânăra americancă Cori Gauff a împlinit 15 ani în luna martie, dar are deja lumea tenisului la picioare. În ciuda faptului că e încă o junioară care își caută locul în circuitul profesionist, jucătoarea de culoare s-a îmbogățit cu peste un milion de euro, bani proveniți exclusiv din practicarea sportului.

Tag-uri: #tenis

La turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, programat în perioada 1 iulie – 15 iulie, Cori Gauff e în centrul atenției după ce a intrat în cartea de istorie a competiției. Ea a devenit cea mai tânără tenismenă care a reușit vreodată să pătrundă pe tabloul principal în urma calificărilor. În faza preliminară, Gauff a doborât trei adversare mai experimentate, fără să piardă vreun set.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coco Gauff (@cocogauff) on

Evident, la o vârstă atât de fragedă (15 ani și 3 luni), Cori n-avea cum să câștige prea mulți bani din premii, veniturile ei totale fiind de aproximativ 60.000 de euro. Americanca a dat însă un adevărat tun financiar prin atragerea unor sponsori renumiți, printre care și compania italiană de alimente Barilla Group, care colaborează și cu elvețianul Roger Federer. Sumele din contracte sunt amețitoare pentru adolescenta Cori Gauff, revista Forbes estimând că ea a depășit deja pentru anul 2019 suma de un milion de dolari.

Specialiștii din tenis au numai cuvinte de laudă despre „Coco”, Gauff fiind asemănată cu Serena Williams, jucătoarea de 37 de ani care a dominat timp de două decenii circuitul feminin WTA. „E o tânără excepțională și foarte drăguță. Muncește mult împreună cu tatăl ei și, de fiecare dată când îi văd, îmi aduc aminte de mine și de tatăl meu”, a declarat chiar Serena Williams.

Noul copil-minune din tenisul feminin are toate motivele să spere la o carieră grandioasă. La numai 12 ani, ea a câștigat turnee rezervate jucătoarelor sub 18 ani, iar anul trecut, în 2018, a triumfat în competiția de junioare de la US Open. Ea a moștenit talentul pentru sport de la părinți, tatăl practicând baschetul, iar mama fiind o fostă atletă.

related posts

Modifică setările cookies