“Fetița mea de 5 ani încă poartă scutece, ea hotăraște când nu mai vrea”. Regulile bizare de parenting ale unui cuplu din Marea Britanie


Fiecare părinte are metoda lui de parenting, însă unii stârnesc adevărate controverse online cu alegerile lor. De exemplu, o mămică este criticată că își ține încă în “pamperși” fetița de 5 ani și nu impune nicio regula celor trei copii ai ei.
Metodele de parenting ale unui cuplu din Marea Britanie au ajuns motiv de dezbateri intense pe internet. Adele și Matt Allen au împreună 3 copii și practică metoda “unschooling”, adică îi lasă pe copiii lor să aleagă ceea ce vor să învețe. Cei trei copii au 12, 8 și 5 ani. După spusele mamei lor, unul e interesat de yoga, altul de arte și celalalt de jocuri pe computer.

În casa lor nu există reguli, nu au oră de culcare stabilită, mănâncă la ce ora vor, au liber acces la tv și telefon și nu sunt obligați nici macar să se spele pe dinți dacă nu vor. Pentru că lasă lucrurile să se întâmple de la sine, fetița lor în vârstă de 5 ani poartă în continure scutece la somn. Mama nu are de gând să îi impună să renunțe la ele.


Adele este extrem de hotărâtă când vine vorba de alegerile ei: “Scoală e inutilă. Vreau ca ei să fie liberi să își facă propriile alegeri, nu are rost să le bag pe gât lucruri pe care ei nu le vor. Nu avem obiective, nu avem teste, copiii își urmează propriul interes. Scopul e să găsească o pasiune care să le devină carieră”, spune femeia.

“La școală ar trebui să învețe materii pentru care nu au talent sau interes și este contraproductiv.Până acum doar Ulise știe să citească sau să scrie și asta pentru că a ales să învețe singur. Ceilalți doi vor ajunge la asta – nu am cunoscut niciodată un copil educat la domiciliu care să fie analfabet”, explică părinții.

Adele și Matt au avut amândoi educații convenționale, mergând la școală și apoi la universitate, dar din momentul în care Adele a rămas însărcinată au știut că vor face lucrurile diferit.

  • “Fetița mea de 5 ani încă poartă scutece, ea hotăraște când nu mai vrea”. Regulile bizare de parenting ale unui cuplu din Marea Britanie

related posts

Modifică setările cookies