O frantuzoaica face furori la Hollywood! Marion Cotillard a descoperit reteta succesului si ne face mandri ca suntem europeni


Marion joaca in filme de la 18 ani, dar pentru ea a fost de-ajuns un singur nume ca sa devina un adevarat star de cinema: Edith Piaf. Cu acest rol a dat lovitura, desi aparuse si pana atunci in productii de la Hollywood. 


Abia cand a jucat-o pe Piaf in La vie en Rose (2008), interpretare care i-a adus si Oscarul, a venit si recunoasterea mondiala. Si o data cu asta a scris istorie: e singura persoana din istoria premiilor Academiei Americane de Film care a castigat un premiu pentru cea mai buna interpretare cu un rol in limba franceza. Iar in 2010 a confirmat ca l-a meritat, obtinand inca un Glob de Aur pentru prestatia din musicalul Nine.

Intalnirea ei cu actoria n-a fost una intamplatoare. N-a fost remarcata pe strada si nici nu s-a chinuit sa obtina roluri in timp ce vindea cartofi prajiti la fast-food. Fiica de actori, si-a cultivat talentul inca de mica, atat in productii teatrale la scoala, cat si in cele ale tatalui ei. Daca in copilarie si-ar fi dorit sa joace in musicaluri si stia Cantand in ploaie pe de rost, in adolescenta a trebuit sa aleaga intre muzica si actorie.

S-a decis pentru cea din urma si a inceput cu roluri in filme pentru televiziune de la 18 ani. N-a abandonat insa muzica, si canta la chitara bass, clape si tamburina. Dar daca muzica o poti invata, nu acelasi lucru se poate spune despre actorie. Marion a declarat ca nu crede ca cineva poate sa invete sa joace un rol, ci mai degraba cum sa-si foloseasca emotiile si sentimentele.

Perseverenta, a devenit cunoscuta destul de rapid, in 1998, datorita filmului Taxi al lui Luc Besson, in care intra in pielea lui Lily, o tanara exasperata de absentele dese ale iubitului ei, taximetrist. Dupa alte doua pelicule, in 2003 apare pe afisele a trei filme, toate cu prestatii la box-office: Taxi 3, Jeux d’enfants si Big Fish, ultimul in regia lui Tim Burton.

Piaf, rolul care a facut-o celebra

Nu neaparat talentul a recomandat-o pentru rolul din La vie en Rose. Si nici n-a fost vorba de notorietate, Marion fiind considerata atunci o actrita care n-ar fi reusit sa atraga spectatori in sala doar cu ajutorul numelor sau. A fost vorba de ochi, despre care Olivier Dahan, regizorul filmului, a declarat ca ii aminteau de cei ai lui Piaf.

Marion si Guillaume, Brangelinii Frantei  

Pe Guillaume Canet, partenerul ei de viata si tatal fiului Marcel, l-a cunoscut la serviciu. El inca era casatorit cu Diane Kruger cand a jucat impreuna cu Marion in Jeux d’enfants. Idila lor n-a trecut atunci de ecran, ci a inceput mai tarziu, in 2007, cand Canet deja divortase. Discreti, au aparut impreuna pe covorul rosu abia in 2009, incercand sa evite ochii iscoditori ai presei. Si nici mai tarziu n-au vorbit despre relatie lor in public. Vanati de paparazzi, au fost porecliti Brangelinii Frantei, iar fotografii cu ei plimbandu-se pe strazile din Paris apar deseori in presa franceza.

9/11 si Turnurile gemene, un moment de cotitura

Marion a reusit sa-si ridice presa internationala in cap in 2008, cand a fost republicat un interviu acordat un an mai devreme, in care se declara suspicioasa cu privire la explicatia oficiala a atentatelor din 11 septembrie 2001, dar si in privinta aselenizarii.

A sugerat chiar ca distrugerea World Trade Center ar fi fost rezultatul unei demolari controlate, dictata de interese imobiliare. Multi au crezut ca atunci ca declaratia controversata va insemna si sfarsitul unei cariere promitatoare, dar s-au inselat. Lumea a trecut peste acest moment, iar Marion a continuat sa accepte rol dupa rol la Hollywood. Si o data cu rolurile, vin si contractele cu marile case de moda, actrita fiind aleasa imaginea Lady Dior.

  • O frantuzoaica face furori la Hollywood! Marion Cotillard a descoperit reteta succesului si ne face mandri ca suntem europeni

related posts

Modifică setările cookies