Povești de iubire: Tânăra care și-a abandonat jobul pentru a duce o viață nomadă cu un bărbat pe care abia îl cunoscuse


În urmă cu doi ani, Rachel Horne se simțea „captivă și neajutorată”, trăind o viață amară. Azi, tânăra de 26 de ani călătorește în jurul lumii cu bărbatul de care s-a îndrăgostit într-o vacanță de vară.


Rachel Horne este o tânără din Marea Britanie care și-a schimbat stilul de viață după ce l-a cunoscut pe Florian Roquais în Spania. Cei doi s-au plăcut din prima și, după doar trei zile, au decis să plece împreună în lume, cu o rulotă pe care el a transformat-o astfel încât să le ofere tot „luxul” de care e capabilă o casă pe patru roti.

Acum, cei doi trăiesc complet rupți de lume într-o zonă muntoasă din Franța și spun că niciodată nu s-au simțit mai bine.

Când l-am cunoscut pe Florian, tocmai terminasem facultatea și lucram cu pacienți suferinzi de demență și aflați în ultimul stadiu de boală. Îmi plăcea să construiesc relații umane cu oameni interesanți, cu povești de spus mai departe, dar eram atât de distrusă de fiecare dată când cineva murea. Văzând oameni în ultimele lor momente m-a făcut să realizez cât de scurtă e viața”, spune Rachel, citată de Daily Mirror.

Pe atunci, Florian era muncitor sezonier și adesea își oferea ajutorul fermierilor în compania cărora petrecea cel mai mult timp. Așa a trăit șase ani, timp în care a apucat să vadă o sumedenie de locuri și oameni de toată isprava.

A renunțat la viața ei pentru a trăi viața lui

Tânăra spune că l-a invidiat pe actualul ei bărbat pentru felul în care se raporta la viață și s-a întors imediat în Anglia pentru a-și da demisia de la job ca să-l urmeze pe cel care i-a schimbat complet viziunea despre fericire și viață. Timp de trei luni au trăit într-un cort în Scoția, mutându-și „cuibul” dintr-un loc în altul.

Pentru a-și face viața mai confortabilă au cumpărat o dubiță second-hand, pe care el a transformat-o într-o rulotă dotată cu panouri solare, bucătărie și „cameră” de dormit.

Tânăra, care s-a bucurat de tot sprijinul părinților ei, câștigă bani ca jurnalist freelancer. Când i se cere să se descrie, își spune „nomad digital”, fiindcă e mereu conectată la internet și la tot ce se întâmplă în mediul online. Florian este fotograf profesionist și surprinde locurile superbe pe care le vizitează cu partenera sa de viață în imagini superbe.

Brexit-ul și Covid-19 i-au convins să se căsătorească

La un an după ce s-au cunoscut, cei doi s-au căsătorit cu acte în regulă. Nunta a avut loc în noiembrie 2020, la locuința lui din Franța. 

Am decis să ne căsătorim din mai multe motive; parțial din cauza Brexit. Am realizat că nu vom mai avea voie să locuim împreună, iar asta era de neimaginat. Covid a fost factorul decisive deoarece, pe măsură ce granițele se închideau și lumea devenea tot mai imprevizibilă și mai puțin stabilă, am înțeles că lucrurile se pot schimba în orice moment”, mai spune Rachel.

Totuși, nunta nu a fost cel mai fericit moment din viața lor. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, părinții ei nu au putut ajunge la eveniment.

Din Franța, cei doi plănuiau să călătorească în Slovacia, însă nu mai pot face acest pas până când omenirea nu va scăpa de pandemie.

În ciuda ușurinței cu care pare că a renunțat la viața ei de dinainte, Rachel spune că traiul zilnic de acum nu e așa de ușor cum ar putea părea.

Nu e o viață ușoară și confortabilă. Lucrurile se strică mereu, e înghesuială, veți întâlni ceva ostilitate de la oamenii care cred că sunteți profitori sau răufăcători”, mai spune tânăra de 26 de ani.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 

  • Povești de iubire: Tânăra care și-a abandonat jobul pentru a duce o viață nomadă cu un bărbat pe care abia îl cunoscuse

related posts

Modifică setările cookies