Un tătic care le dă copiilor cereale cu lapte crud, direct de la sursă, face senzație pe net. La ce riscuri sunt supuși cei mici


Mulți dintre noi, în special cei care am crescut la țară, alături de bunici, am gustat măcar o dată o cană de lapte nefiert, proaspăt mult. Deși nu contestă nimeni că este delicios și plin de nutrienți, rămâne totuși riscul ca acesta să fie contaminat cu bacterii, ceaa ce este extrem de riscant pentru sănătatea noastră.

Tag-uri: #TikTok #lapte crud

Mic dejun în aer liber, chiar în stână – cu cereale și lapte muls pe loc de la căprițe. Un clip cu un tătic și cei trei copii ai săi face senzație pe TikTok. Mulți și-au amintit pe propriile vacanțe la bunici, de demult, când obișnuiau să bea lapte “crud”. 

Clipul a strâns peste 2,6 milioane de vizualizări și tiktokerii s-au entuziasmat când au văzut imaginile.

 

@andreiciobanita

 

♬ Copiii Mei Frumosi - Irina Lepa

“După ce mulgea bunica vaca beam direct din găleată”.

“Exact atunci e cel mai bun laptele când îl bei direct muls în cană”.

“Așa am crescut, stăteam lângă bunelu’ cu cana și îmi mulegea în cană”.

“Așa am crescut și eu”.

Cu toate astea, specialiștii avertizează că este extrem de periculos să bei laptele nefiert, care poate fi ușor contaminat cu bacterii, paraziți sau virusuri. În laptele crud se pot găsi Salmonella, E. coli, Giardia, Campylobacter, Listeria, Mycobacterium bovis etc.

  • Un tătic care le dă copiilor cereale cu lapte crud, direct de la sursă, face senzație pe net. La ce riscuri sunt supuși cei mici

related posts

Modifică setările cookies