Starea pozitiva pe care ne-o dau cartofii prajiti se pare ca ar fi rezultatul carbohidratilor pe care acestia ii contin. Sau pentru ca asociem gustul si mirosul lor cu momente fericite din viata noastra, cum ar fi copilaria sau lenevitul pe plaja.
Doctorul Mike Green, expert in psihologie, a efectuat un studiu: a pus un grup de 60 de barbati si femei sa se uite la un documentar despre efectele dezastruoase ale bombei atomice de la Hiroshima. Apoi, jumatate dintre ei au fost pusi sa manance cartofi prajiti. La final, toata lumea a trebuit sa completeze un formular legat de dispozitia lor din acel moment. Rezultatele au aratat ca persoanele care au mancat cartofii prajiti si-au revenit mai repede dupa socul faptelor prezentate in documentar si s-au simtit mult mai bine decat cei care nu au mancat cartofii prajiti.
Doctorul Mike Green, expert in psihologie, a efectuat un studiu: a pus un grup de 60 de barbati si femei sa se uite la un documentar despre efectele dezastruoase ale bombei atomice de la Hiroshima. Apoi, jumatate dintre ei au fost pusi sa manance cartofi prajiti. La final, toata lumea a trebuit sa completeze un formular legat de dispozitia lor din acel moment. Rezultatele au aratat ca persoanele care au mancat cartofii prajiti si-au revenit mai repede dupa socul faptelor prezentate in documentar si s-au simtit mult mai bine decat cei care nu au mancat cartofii prajiti.
Cu toate astea, nutritionistii ne indeamna sa ne ferim de cartofii prajiti. Prin prepararea acestora, se degaja acrilamida, o substanta toxica. Studiile au demonstrat ca un consum prelungit de acrilamida poate duce la distrugerea nervilor, poate afecta fertilitatea masculina si poate duce chiar si la aparitia cancerului.