"Un mic dejun ideal poate sa fie un ou fiert cu o mica salata, un iaurt cu un fruct sau un bol de lapte cu cereale integrale - de exemplu fulgi de ovaz. Cafeaua trebuie bauta intotdeauna dupa masa, nu inainte. Nu trebuie sa incepem ziua prin a bea cafea. Daca ne este foarte sete, putem bea un pahar de apa, dar nu alcool sau sucuri", spune experta in nutritie Dorina Ion.
Pentru a slabi, cercetatorii germani recomanda ca la prima masa a zilei sa mancam cateva felii de branza, cateva felii de sunca, doua oua prajite sau fierte, o leguma proaspata, un fruct proaspat si sa bem un pahar de lapte sau o cana cu cea
Potrivit specialistilor, secretul unei diete de succes consta intr-un mic dejun consistent, deoarece acesta stimuleaza arderea grasimilor si mentine senzatia de satietate pe tot parcursul zilei. In plus, aceasta regula trebuie mentinuta si dupa scaderea în greutate, pentru a preveni reingrasarea.
Carnatii, salamul, parizerul, crenvurstii nu sunt cele mai fericite optiuni pentru mic dejun. E in regula sa le consumati ocazional si cu moderatie, dar contin foarte multe E-uri si foarte putina carne, asa ca n-ar trebui sa va faceti un obicei din a le pune pe masa in fiecare dimineata. Alimentele perfecte pentru micul dejun sunt ouale, painea neagra si cerealele integrale, laptele si produsele lactate (iaurt, sana, branza, cascaval) si fructele.