Ce sa mananci la micul dejun pentru o dieta echilibrata


Sfatul tuturor specialistilor in nutritie este sa nu sarim niciodata peste micul dejun. Nu mai stii ce sa mananci la prima masa a zilei? Iata cateva idei!


"Un mic dejun ideal poate sa fie un ou fiert cu o mica salata, un iaurt cu un fruct sau un bol de lapte cu cereale integrale - de exemplu fulgi de ovaz. Cafeaua trebuie bauta intotdeauna dupa masa, nu inainte. Nu trebuie sa incepem ziua prin a bea cafea. Daca ne este foarte sete, putem bea un pahar de apa, dar nu alcool sau sucuri", spune experta in nutritie Dorina Ion.

Pentru a slabi, cercetatorii germani recomanda ca la prima masa a zilei sa mancam cateva felii de branza, cateva felii de sunca, doua oua prajite sau fierte, o leguma proaspata, un fruct proaspat si sa bem un pahar de lapte sau o cana cu cea

Potrivit specialistilor, secretul unei diete de succes consta intr-un mic dejun consistent, deoarece acesta stimuleaza arderea grasimilor si mentine senzatia de satietate pe tot parcursul zilei. In plus, aceasta regula trebuie mentinuta si dupa scaderea în greutate, pentru a preveni reingrasarea.

Carnatii, salamul, parizerul, crenvurstii nu sunt cele mai fericite optiuni pentru mic dejun. E in regula sa le consumati ocazional si cu moderatie, dar contin foarte multe E-uri si foarte putina carne, asa ca n-ar trebui sa va faceti un obicei din a le pune pe masa in fiecare dimineata. Alimentele perfecte pentru micul dejun sunt ouale, painea neagra si cerealele integrale, laptele si produsele lactate (iaurt, sana, branza, cascaval) si fructele.

related posts

Modifică setările cookies