"Daca ne referim la ce trebuie sa contina o farfurie, raportul corect este: un sfert din ea trebuie sa contina proteine (ou, carne sau peste), un sfert trebuie sa contina carbohidrati (paine, paste fainoase, orez, cartof) si jumtatate trebuie sa contina legume. Cantitatea de grasime si de zahar trebuie sa fie minina. Zaharul de prefentinta deloc, iar uleiul doar o lingura", a spus Mihaela Bilic.
Cele trei mese principale trebuie sa contina elemente din categoria glucide, proteine si lipide, adica carbohidrati reprezentati de paine, mamaliga, cartofi, paste fainoase, proteine din carne si peste, si grasimi - ulei sau unt.
Raportul dintre aceste categorii de alimente difera de la o masa la alta si de la o persoana la alta, in functie de ceea ce isi doreste fiecare sa obtina. "Barbatii si persoanele care au o activitate fizica superioara pot manca mai mult cantitativ, in schimb persoanele care sunt sedentare si doamnele care sunt la cura de slabire este clar ca trebuie sa manance mai putin", spune Mihaela Bilic.