Caviarul Almas – 25.000$
Este cel mai scump caviar din lume, si asta deoarece provine de la Beluga, un peste de peste 100 de ani. Despre acest peste se spune ca a ramas neschimbat in ultimii 120 milioane ani, adica din era dinozaurilor. Caviarul obtinut din el este alb si se vinde cu 2000$ pe gram.
Pepenii galbeni Yubari – 20.000$
Sunt niste pepeni japonezi care se vand in pereche. Nu difera foarte mult la gust fata de pepenii obisnuiti, insa sunt faimosi pentru proportiilor lor perfecte. Ei sunt perfect rotunzi si cu coaja perfect neteda, reprezentand cu succes idealul de frumusete prin simplitate specific japonezilor.
Ciocolata Chocopologie – 2.600$ bucata
Vorbim aici de cea mai scumpa ciocolata din lume, Chocopologie by Knipschildt. Este speciala intrucat este handmade, realizata in cantitati mici, doar la comanda. Contine o trufa neagra si 70% cacao Valrhona.
Zillion Dollar Frittata – omleta care costa 1.000$
Nebunia din lumea grastronomica a atins o noua culme intr-un restaurant din New York, unde se gateste aceasta omleta. Ce este atat de special la ea? Ei bine, este un mix realizat din oua, homar si mult, mult caviar.
Uleiul de masline „Manni”
La 260$ sticla, vorbim despre cel mai fin ulei de masline, creat de Armando Manni. Regizorul italian este bun atat in cinematografie, cat si in bucatarie. El a lucrat cu cercetatorii de la Universitatea din Florenta pentru a se asigura ca uleiul produs de el este atat sanatos, cat si delicios. Ei bine, se pare ca si-a facut treaba!