Despre importanţa detoxifierii după sărbători. Contează pe alimentele bogate în antioxidanţi


După o perioadă plină de răsfățuri culinare, medicii nutriționiști ne reamintesc că o cură de detoxifiere ne ajută să fim mai tonici și mai ales, mai sănătoși! 


Un organism cu un nivel scăzut de toxine crește puterea de apărare în fața virusurilor, menținând puterea și vitalitatea corpului nostru la cote optime de funcționare. 

Carnea grasă de porc, maioneza, zahărul, cremele de prăjituri (din margarină, unt, smântână), alcoolul, produsele procesate din făină albă consumate, mezelurile și prăjelile consumate în exces sunt incriminate des că produc toxine în corp, substanțe acumulate ce ne fac organismul mai greoi și mai lipsit de energie.

De ce, totuşi, ne simțim lipsiți de viață după consumul acestor alimente?

Organismul nostru lucrează tot mai mult ca să se realinieze unui flux normal de funcționare, folosind din ce în ce mai multă energie ca sa le elimine. Iată de ce consumându-le cât mai rar, lași timp organismului să se recalibreze.

Iată un model de meniu de dietă detox bogată în alimente antioxidante și cu efect depurativ (purificator):
  • Mic dejun: Un smoothie din citrice (un grapefruit, o portocală, două mandarine, o clementină etc, la alegere), o jumătate de măr verde și o mână de nuci sau semințe neprăjite de in, dovleac, floarea-soarelui sau susan. După o oră, poți bea un pahar cu suc de sfecla roșie, la care poți adăuga o linguriță de miere.

Citeşte şi: 5 sfaturi pentru ameliorarea celulitei. Cum să prepari băutura răcoritoare care topește celulita

  • Prânz: Prepară o supa-cremă proaspătă de praz sau de varză. Într-un litru de apă, pune o ceapă mare roșie, un morcov, un fir mediu de praz/o jumătate de varză albă, un cartof dulce mediu, o legatură de patrunjel, o jumătate de țelină mică. Se fierb și apoi se dau la blender până când ai obținut un conținut omogen. La sfârşit, se asezonează cu piper și sare după gust. De asemenea, nu uita să adaugi și puțin ulei de măsline extravirgin.
     
  • Cina: Până în ora 18:00, poţi mânca un bol cu salată din spanac baby, rucola, andive, salata verde, masline verzi, rosii, castraveţi şi măsline Kalamata. Prepară un dressing din două linguri de suc de lămâie, ulei de masline, o linguriţă de miere, sare şi piper.

Nota bene: Un consum optim de apă te va ajuta să elimini o cantitate considerabilă de toxine, aşa că bea un litru şi jumătate de apă pe zi pentru a îţi ajuta organismul să se recupereze eficient. Chiar şi după o perioada de detox, un consum echilibrat de apă te va păstra hidratat şi ne va ajuta să eviți stările de oboseală (deshidratarea organismului duce de cele mai multe ori la instalarea senzației de epuizare), chiar şi durerile de cap, De asemenea, cafeaua și ceaiul verde au un puternic efect detoxifiant.

Vezi și: 

  • Despre importanţa detoxifierii după sărbători. Contează pe alimentele bogate în antioxidanţi

related posts

Modifică setările cookies