"La partea de deserturi eu am o gama de prajituri in care am urmarit sa aiba un indice glicemic scazut. Eu sunt de parere ca desertul nu ar trebui sa faca parte din alimentatia noastra zilnica, dar in momentul in care organismul ajunge la un echilibru nici nu mai simti nevoia sa mananci ceva dulce zi de zi", a spus Cornelia Marin pentru Perfecte.ro.
Deserturi raw / fructe uscate/ migdale
Cornelia Marin recomanda deserturile raw si fructele uscate. "Eu fac foarte multe deserturi raw, fara foc. O gustare la indemana, mai ales la ora 17 cand simt nevoia, ar fi prunele uscate. Le hidratez si mananc 5-6 prune si mi s-a anulat nevoia de a manca dulce. De multe ori, cand ai pofta, poti sa mananci 10-11 migdale crude, excelente pentru ca au si fibre", spune Cornelia.
Prajituri de casa fara faina
"Eu mai am si deserturi pe care le fac fara faina, o inlocuiesc cu pudra de migdale sau cu cacao si albus de ou", mai spune Cornelia.
Budinca din seminte de chia
Un alt desert pe care Cornelia il recomanda este budinca din semintele de chia. Semintele de chia au niste proprietati extraordinare, pe langa vitamine si minerale. Intr-un pahar de lapte se pun 3 lingurinte de seminte de chia si un pumn de fructe cu sirop de Agave, pentru ca acesta ca are un indice glicemic scazut. In 15 minute aceste seminte absorb tot lichidul si se obtine o budinca extraordinara!", ne-a dezvaluit Cornelia.