O noua teorie despre micul dejun: nu va umpleti excesiv farfuriile! Veti regreta!


Ani de zile, am trait cu impresia ca micul dejun trebuie sa fie unul foarte copios. Insa cercetari recente incearca sa ma convinga sa fiu cumpatata inca de la primele ore ale diminetii daca vreau sa nu ma ingras.


Recunosc: ador micul dejun cand plec in vacanta. Bufetul cu de toate este mai mult decat imbietor. Plus ca nu trebuie sa misti un deget ca sa te infrupti din bunatatile servite pentru o suma care variaza intre 10 si 20 de euro, intr-un hotel cu preturi decente.

Si recunosc ca sunt tentata sa-mi umplu farfuria, pentru ca imi spun ca oricum dau jos caloriile pentru ca merg mult. Insa un studiu recent ma face sa ma gandesc ca nu procedez tocmai corect.

Se pare ca n-ar trebui sa mancam mai mult de 250 de calorii la micul dejun. Adica nu mai mult de o felie de paine cu putina branza light sau un bol cu cereal integrale cu lapte degresat, alaturi de o cafea. Daca ne supunem stomacul la omlete cu branza, carnati sau unt cu gem, vom fi tentate sa mancam mai mult pe tot parcursul zilei.

Poate ca lucrurile nu sunt chiar atat de grave in vacantele in care mergem zilnic kilometric. Daca insa ne tolanim la plaja si tot programul este o insiruire de mese, expuneri la soare, stropite cu ber si sucuri dulci din belsug, exista riscul sa ne trezim cu cateva kilograme in plus.

Si nu cred ca vrea cineva asta, nu?

related posts

Modifică setările cookies