Te simti slabita sau obosita? Ia suplimente nutritive! Vezi care sunt beneficiile lor!  


Suplimentele nutritive sunt recomandate persoanelor care acuza stari de oboseala, care au carente de diferite minerale in organism, persoanelor care au facut efort fizic, celor care vor sa puna masa musculara sau celor care vor sa slabeasca. Suplimentele sunt personalizate in functie de fiecare scop in parte.
 


Suplimentele nutritive iti asigura acel necesar de substante nutritive pe care poate ca nu reusesti sa-l iei din alimente. Activitatea sportiva presupune cerinte nutritionale aparte fata de cele ale unui om cu activitate fizica normala, iar daca nu ai timp si bani pentru o astfel de alimentatie, suplimentele nutritive sunt o alternativa.

Suplimentele nutritive sunt preparate conditionate sub forma de tablete, capsule, drajeuri, pulberi sau lichide, care au in compozitia lor nutrienti (macro- si micronutrienti) si/sau alte substante comestibile, care sunt consumate in cantitati definite, in mod suplimentar fata de aportul alimentar obisnuit.

Perfecte.ro a stat de vorba cu Aurelian Ivanciu, reprezentantul unei firme de suplimente nutritive, care ne-a explicat care sunt beneficiile acestor produse.

„Suplimentele nutritive sunt excelente atunci cand vrem sa ne revenim dupa un antrenament, dupa ce facem miscare. Doamnele ar trebui sa inceapa cu un supliment cu vitamine si minerale, dupa care pot incerca si cu Omega 3 sau cu proteine si carbohidrati. Suplimentele se dau dupa nevoile fiecarei persoane in parte”, explica Aurelian Ivanciu.

Suplimentele nutritive pot deveni periculoase daca le luam in exces. „Te poti si ingrasa de la unele dintre ele, insa vitaminele si mineralele nu ingrasa si nu au ingrasat niciodata, ca sa ingrase trebuie sa contina calorii. Ajuta si la sporirea masei musculare”, spune Ivanciu.

„Putem  lua suplimente nutritive si daca nu facem miscare. Nu ne putem asigura prin alimentatie necesarul de vitamine si minerale - fructele si legumele de la noi de pe piata ( din care am putea sa ne luam minaralele)  nu sunt crescute in conditii optime: nu stau la soare cat ar trebui, nu sunt crescute intr-un sol care sa ii asigure fructului vitamine si minerale”, explica specialistul.

 

related posts

Modifică setările cookies