Un cercetător din Siberia s-a infectat de două ori cu noul coronavirus pentru a studia anticorpii


Un profesor din Rusia s-a infectat cu noul coronavirus de două ori, iar concluzia la care a ajuns este că speranța în imunitatea de turmă este deșartă.


Doctorul Alexander Chepurnov (69 de ani) a făcut prima oară Covid-19 în luna februarie, pe când se afla în vacanța la schi, în Franța. 

S-a recuperat în casa lui din Siberia fără să necesite spitalizare, iar el și echipa lui de la un institut de medicină experimentală din Novosibirsk au început un studiu legat de anticorpii creați de acest virus. 

Aceștia au studiat ”comportamentul anticorpilor, cât de puternici sunt și cât de mult rezistă în organism” și au aflat că aceștia dispar foarte rapid după infectare.   

”La trei luni după ce m-am îmbolnăvit, anticorpii nu mai erau detectabili în organism”. Acesta a decis să se reinfecteze din nou.

De dragul științei, Chepurnov s-a expus deliberat la pacienți cu Covid-19, fără să poarte nicio protecție. ”La șase luni după prima infectare, sistemul de apărare al organismului a cedat. Primul simptom a fost o durere în gât”.

A doua infectare a fost mult mai severă și a avut nevoie de spitalizare. ”Timp de cinci zile, temperatura mea a rămas la peste 39 de grade. Mi-am pierdut mirosul, mi s-a schimbat gustul. În cea de-a șasea zi de boală, radiografia la plămâni a fost în regulă, iar la trei zile după, o altă radiografie arăta dublă pneumonie. Virusul a dispărut apoi repede. După două săptămâni, eram negativ”.

Acesta a ajuns la concluzia că imunitatea de turmă este doar o speranță deșartă și că virusul va rămâne cu noi, chiar dacă vaccinurile ne vor oferi o imunitate temporară la el. 

Foto: Shutterstock

 

Cum faci o rețetă inspirată de Afrodita, zeița dragostei, la Share în bucate

related posts

Modifică setările cookies