Copilăria este pe atât de frumoasă, pe atât este și de scurtă. Atunci cei mici explorează, se conformează cu o mulțime de lucruri de bază pentru ca pe viitor să știe cum să deosebească alegerile bune de cele mai puțin bune. Încă din copilărie, Biblia poate lua un loc de cinste în biblioteca copiilor, fiind un pilon extrem de important în dezvoltarea lor armonioasă.
Sfaturile din Biblie – cheia către o educație echilibrată
Biblia nu este un manual propriu zis de educare al copiilor, ci o carte cu multe sfaturi pe această temă. De cele mai multe ori, în această carte sfântă se subliniază cât de importantă este cultivarea calităților proprii, îmbunătățirea lor, aspecte peste care mulți dintre noi trec cu vederea.
Îmbogățirea calităților definitorii ar trebui să fie un lucru de care să ne preocupăm serios, o parte din noi pe care să o îmbunătățim constant. Cu vârsta, este adevărat, omitem să mai facem acest lucru. Pentru ca micuții de ieri să devină adulții responsabili de mâine, Biblia poate lua locul unui bun sfătuitor, o carte de resurse crestine din care cei mici să lectureze adesea.
Lectura din Biblie împreună cu cel mic
Adesea ne plângem de faptul că timpul nostru liber este extrem de scurt. Câteodată renunțăm și la câteva ore bune de somn pentru a ne putea rezolva toate sarcinile de peste zi. Fie că facem acest lucru în interes propriu sau de serviciu, nu trebuie să uităm să alocăm un anumit interval de timp și pentru momentele petrecute cu copiii.
Biblia poate participa activ la formarea copiilor pentru viitor, la educarea lor în spiritul creștin. Acest lucru poate fi mai profund când și noi luăm parte la sesiunile de lectură din Biblie ale copiilor. Probabil multe dintre scrierile din această carte sfântă sunt greu de înțeles pentru copii, așa că au nevoie neapărat de ajutorul nostru.
Totodată, ședințele de lectură din orice fel de carte bisericească îi ajută pe cei mici să comunice mai ușor. Mai exact, acompaniindu-l în astfel de momente, atunci când se documentează din cărțile cu învățături și dezbătând împreună toate cele de neînțeles pentru ei, aceștia își formează deprinderea de a comunica deschis.
În orice relație părinte – copil, comunicare este de bază, mai ales comunicarea deschisă, fără bariere. Ei au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru atunci când sunt mici pentru a putea deosebi pe viitor binele de rău, dar și pentru a-și putea exprima de fiecare dată punctul de vedere fără rețineri.
Pe librariamaranatha.ro se regăsesc o mulțime de cărți cu învățături creștine ce pot face parte din biblioteca copiilor. Părinții interesați găsesc aici resursele creștine de care nevoie pentru a contribui benefic la formarea adultului de mâine.