Despre sexualitatea femeii perfecte: ”Este energia care o face pe femeie unică”


Dragile mele, pentru astăzi vă propun un subiect extrem de important, considerat încă tabu, pe care eu vă invit să-l pătrundem până în profunzime, ca niște femei înțelepte, mature, asumate și conștiente de propria feminitate.


Cea mai sacră formă de cunoaștere a femeii despre sine însăși este cunoașterea despre propria sexualitate. Cuvântul „sexualitate” are ca rădăcină cuvântul „sex”, însă nu ca referință către actul sexual, ci ca diferențiator de gen – feminin și masculin. Să încercăm, totuși, să deslușim semnificația sexualității…

Din păcate, în societatea noastră contemporană, cuvântul „sexualitate” este interpretat, adesea, foarte greșit. De ce? Din cauza faptului că showbiz-ul, publicitatea, televiziunea și celelalte surse media ne transmit, subtil, că sexualitatea a devenit un produs de vânzare, iar ei ne vând acea sexualitate,  așa cum ar trebui să fie. Sexualitatea, însă, este ceva individual. Nu există  femei cu aceeași sexualitate. Tocmai aceasta este energia care o face pe femeie unică. Din păcate, astăzi, toate femeile își doresc și fac eforturi să fie la fel, conform standardelor, pentru că așa dictează noul curent al „sexualității”.

Însă sexualitatea femeii, în principiu, nu poate fi șablonată. Ea este un un mare curent de energie care trece prin noi, și pe care noi o manifestăm ca principiul sexului feminin sau masculin.

 

 

Haideți să analizăm un pic – ce tip de bărbat considerăm noi, femeile, ca fiind sexual atrăgător? Acesta este bărbatul puternic, curajos, încrezător, activ, care este atras de succes, care își propune să ajungă în vârful ierarhiei, care aspiră spre statutul Alfa. Acesta este bărbatul care exprimă energia Yang. Pornind de la același raționament – ce tip de femeie se consideră sexuală?  Cea care este tândră, moale, flexibilă, relaxată, liniștită, magnetică, atrăgătoare, înțeleaptă, care, în același timp este plină de viață, care are „acel ceva”. Aceasta este femeia care exprimă calitățile Yin.

Dacă femeia își manifestă energia pe model masculin, ea își pierde sexualitatea și devine invizibilă pentru bărbați, sau aceștia ajung să comunice prin concurență. Din acest motiv, pentru a relaționa corect cu un bărbat, femeia trebuie să își cultive energia de femeie toată viața.

Sexualitatea este ceea ce trăim zi de zi. Noi o manifestăm cu fiecare gest, cuvânt, mișcare, comportament. Iar aici nu este vorba doar de relaționarea sau interacțiunea bărbatului și a femeii. Sexualitatea este o noțiune foarte complexă, și eu mi-aș dori să ne îndepărtăm cât mai mult de la ideea că sexualitatea este ceva urât și vulgar. Dimpotrivă, ea este cu totul și cu totul altceva. Această noțiune a fost studiată și aprofundată de marii înțelepți ai tuturor timpurilor.

 

Revenind la subiect, ce reprezintă sexualitatea femeii?


Ei bine, sexualitatea femeii este, în primul rând, cunoașterea anatomiei și a fiziologiei corpului nostru. În lumea socială, noi, foarte des, fugim de ceea ce simțim, ne protejăm instinctiv de factorii externi ai lumii moderne. Să nu uităm că, pentru o femeie, corpul acesteia reprezintă cel mai bun prieten al ei, de la prima suflare și până la ultima. Femeia sexuală este cea care simte, care trăiește prin corpul său, care se scufundă zilnic în simțuri și senzații, ea este femeia orgasmică. Cunoașterea despre cum ești tu, cum îți este bine, ce îți face plăcere, cum primești această plăcere și satisfacție, sunt detalii extrem de importante pentru înțelegerea sexualității și manifestarea acesteia.

 

Al doilea lucru important pe care se bazează sexualitatea noastră este manifestarea temperamentului personal și al abilităților personale. În societate,  nouă ni se dictează cum și care femeie este sexuală, cum trebuie să arate, cum trebuie să se miște, ce calități trebuie să manifeste. Din experiența activității mele, vreau să vă mărturisesc că cea mai sexy și mai specială femeie este cea care se manifestă pe ea însăși.

 

A treia componentă a sexualității noastre este creativitatea. Aici nu vorbim doar în contextul operei literare sau a pieselor de teatru. Creativitatea este, în sine, actul creației. Ca persoană care creează cel puțin un program transformațional pe lună, și a cărei obișnuință înseamnă ca fiecare zi să fie plină de spontaneitate și creație, vreau să vă spun că atât creativitatea, cât și sexualitatea nu rabdă rutina. Unde este rutină, nu mai este energie și sexualitate. Creativitatea noastră se poate manifesta în fiecare clipă a zilei, în fiecare acțiune. Noi putem, cu creativitate, să facem fiecare lucru mărunt să fie spectaculos și savuros – putem face o cafea cu creativitate, sau să ne aranjăm pentru o seară romantic acasă, sau să ne desfășurăm munca la birou…așadar, să ne manifestăm. Creativitatea reprezintă esența naturii noastre feminine. 

Sexualitatea este Creativitate!

Să nu consideram, totuși, sexualitatea ca fiind un instinct. Sexualitatea nu este un instinct, ci o forță motrică a evoluției feminine. Unul dintre lucrurile esențiale pe care trebuie să le înțelegem este că această forță nu trebuie să fie restrânsă, nu trebuie facută tabu. Ea trebuie gestionată corect.

Sexualitatea este un dar al vieții. Noi toți trăim datorită faptului că avem sexualitate. Ea se manifestă prin noi. Noi suntem acel spațiu în care trăiește sexualitatea.

 

Ce ne ajută să manifestăm și să amplificăm sexualitatea femeii?

Primul lucru este contactul cu corpul, iar aici aș spune că masajul ar fi pe primul loc. Masajul care nu doare, dar la final ne relaxează. Femeia are nevoie să îi fie bine chiar acum. Masajul trebuie să fie făcut doar cu uleiuri, acest lucru permițându-ne să ne simțim și mai bine corpul. Cu ajutorul masajului se relaxează mușchii, iar noi știm că cea mai sexy femeie este cea care are corpul moale și relaxat. Cu cât mai relaxat este corpul, cu atât mai probabil ca femeia să fie orgasmică.

Pe locul al doilea în ajutorul sexualității ar fi baia cu sare de mare. Este cel mai potrivit mod pentru o femeie de a scăpa de stres, neliniște, oboseala acumulată după o zi întreagă. Baia cu sare de mare ne ajută să ne echilibrăm emoțional și să ne purificăm câmpul energetic, întrucât apa este elementul femeii.

Al treilea lucru care ne ajută să ne simțim sexy – veți rămâne uimite – este atunci când ne facem singure masaj. Există o mulțime de tehnici de întinerire și menținere a tinereții și a frumuseții (vă recomand seria de webinarii “Tainele sacre ale tinereții, by Elena Cucicovschi”). Asta ne educă o altă atitudine față de sine. Devenim maxim de atente la noi însene. În timpul zilei, putem masa cu grijă și atenție fiecare deget, pentru a ne readuce atenția în corp.

Al patrulea lucru care ne ajută să ne manifestăm pe noi însene și sexualitatea noastră este zâmbetul. Zâmbetul femeii are o mare putere. Prin el putem citi sexualitatea. În majoritatea cazurilor, ne uitam în oglindă doar pentru a ne machia sau pentru a ne coafa, însă noi nu ne uităm în oglindă pentru a ne zâmbi nouă însene, să ne acceptăm, să ne dăruim un zâmbet și să ne reîntoarcem dragostea de sine. Încercați zilnic acest lucru! Asta vă va umple cu energie, și așa vă veți redescoperi sexualitatea.

 

Sexualitatea noastră are legătură directă cu a doua chakra, cea care se numește Svadhisthana – aceasta este chakra energiei sexuale și a energiei creative. Ea se blochează atunci când nu ne mai permitem nouă însene să ne dorim. Cu timpul, multe femei își pierd dorința, în viața de zi cu zi, chiar și pentru lucrurile mărunte. Nu-și mai doresc acei pantofi, nu-și mai doresc să se aranjeze, să arate bine, să iasă, să călătorească, să comunice cu persoane interesante. Nu mai au suficientă energie să vrea. Se blochează și dorințele mari, cum ar fi dorința de auto-realizare. Realizarea femeii, la fel, depinde de energia sa sexuală. Tocmai permisiunea de a dori întoarce fluxul de energie în cea de-a doua chakra și ne permite să manifestăm sexualitatea.

Credeți-mă, sexualitatea nu este un șablon, nu este ceea ce ni se transmite pe ecranele televizoarelor. Sexualitatea ești tu – vie, plină, adevarată, autentică, naturală, relaxată și cu un zâmbet sincer.

Te invit la Școala de Feminitate & Scoala Sexualitatea femeii unde îți vei redescoperi sexualitatea și, odată cu ea, sursa interioară de armonie, putere, feminitate, fericire și abundență. Vei câștiga încredere în sine și în propria sexualitate, eliminând blocajele, temerile și convingerile limitative, vei ști cum să atragi atenția bărbaților asumați și maturi emoțional, vei învăța să transformi energia sexuală în creativitate, pentru a avea succes în carieră și pentru a-ți îmbunătăți starea materială. Dar poate cea mai așteptată parte a cursului este inițierea în practicile energetice feminine care te vor ajuta să-ți crești conștient libidoul și energia vieții. Este o Școală cu informații Premium, care se adresează elitei feminine!

Întrebarea Mesei Rotunde cu IHATEPINK: Ce propunere are pentru Alina Eremia, Mimi si Cristina Ich?

a mai scris și

Modifică setările cookies