) Sindromul impostorului în viața ta. Cum treci testul autenticității | Perfecte.ro

Sindromul impostorului în viața ta. Cum treci testul autenticității


Te-ai întrebat vreodată dacă trăiești viața ta sau a unei alte femei? Dacă ești tu, mulțumită de tine, în oglindă sau femeia care ai dori să pari? 


Ia-ți puțin timp și privește atent în jurul tău. Multe femei nu se cunosc. Nu-și cunosc punctele forte, nu știu unde stă ascunsă resursa sau care sunt capacitățile lor maxime. Dacă stai de vorbă cu ele, vei constata că 80% dintre femei trăiesc nu ceea ce doresc cu adevărat, ci dorințe preluate din rețelele de socializare, din ceea ce văd la televizor sau în societate. Așa poți ajunge să trăiești o altă viață. Să faci totul pentru că așa e la modă. Însă unde ești tu și cum poți ajunge să trăiești în stilul tău autentic care să-ți dea o stare de bine interioară?

Este normal să vrei să aparții unei comunități. Îți este mult mai confortabil să aparții, pentru că asta îți oferă echilibru psiho-emoțional. Este în firea umană. De aceea, pe vremuri, se formau șezători sau oamenii mergeau în grupuri la lăcașurile de cult. Însă, din prea multă dorință de a aparține, ajungi să imiți persoanelepe care le admiri. Asta îți oferă o stare psihică bună doar pe moment. Ai senzația că ești pe drumul corect. Pericolul stă însă în necunoașterea de sine. Să ai dorințe fără rațiune este cel mai periculos lucru pe care îl poți trăi. Tu practic îți dorești ceva și nu știi cum să-l obții. Simți nemulțumire totală și ești la un pas de sindromul impostorului, de acel moment încare ajungi să te convingi pe tine însăți că nu ești atât de competentă pe cât te cred ceilalți. Poți fi bine intenționată, dar singură îți pui piedici. Poți ajunge să faci abuz în alimentație sau să intri în depresie. Nu știi să-ți faci strategia necesară pentru a obține acel ceva. 

Momentul de revelație: autocunoașterea

Din acest joc al imitării te trezești în momentul în care te scufunzi. În care simți că te prăbușești în interiorul tău. E acel moment când îți cauți și îți găsești adevărul în adâncul tău. Autocunoașterea vine practic ca acel prim pas pe care îl poți face spre evoluția feminină. Este testul autenticității. 

Viața ta devine așa cum îți dorești atunci când știi să te apreciezi la justa ta valoare. Când te uiți în oglindă și-ți spui că ești unică. Așa cum și amprenta ta energetică este unică. Nu există femei identice, deși unele seamănă atât de bine fizic sau psihic. Acesta este darul nostru. Tu ai codul tău energetic, setul tău de valori, de convingeri. 

Înțelepciunea este un alt atuu pe care îl poți dezvolta. Te ajută să te ridici. În momentul în care știi unde este ascunsă puterea ta, ce puncte forte ai, unde excelezi, știi cu ușurință să-ți manevrezi viața. Pentru că te bazezi pe ceea ce știi că ai mai bun.

De la cunoaștere la dorințe și strategie

Cel mai corect este să-ți dorești abia după ce ai mers adânc în sufletul tău și ai aflat punctele tale forte. Să-ți dorești ceva, dar să ai și o strategie pentru a obține acel ceva. Poți să materializezi ceea ce-ți dorești. Fiecare femeie poate asta. Dar ai nevoie de echilibru psiho-emoțional.

Ești poate femeia carieristă, care știe să facă bani, cu abilități de lider. Îți place să stai în față, să urci pe scenă. Te visezi acolo. Vrei să comunici, să socializezi. Ai acea voință interioară pentru a face toate aceste lucruri. Să spunem că partea ta socială este minunată. Dar în fiecare seară poți fi într-o situație mai puțin confortabilă: adormi singură.  Și asta pentru că nu poți relaționa cu bărbații. Ai succes, dar nu ai fericire. În aceste condiții, nu poți simți un echilibru în interiorul tău.  

De multe ori, ai acea senzație de insatisfacție din cauză că nu poți relaționa cu un bărbat. În momentul în care înțelegi că ești o femeie cu o resursă interioară foarte puternică, că ești femeia pasională, trăiești și acel declic. Vei împinge bărbatul de lângă tine. Pentru că Focul este energia masculină. Dacă nu recunoști acest foc nu vei putea să transformi pasiunea în energie feminină. Vei transforma focul doar în acțiune. Iar acțiunea te va împiedica să atragi bărbații în viața ta. 

Perfecționistă sau the superwoman?

Te-ai putea recunoaște ușor într-una dintre tipologiile lui Valerie Young, doctor specializat în sindromul impostorului. Inspirată de cartea scrisă de Pauline Clance și Suzanne Ament, Fenomenul impostorului la femeile de succes, a identificat mai multe tipuri de impostori: perfecționistul, superwoman/man, geniul nativ, individualistul și expertul.

Perfecționistul este un fan al micromanagementului. Face totul de unul singur și nu concepe să greșească vreodată. Vrea să aibă controlul tuturor lucrurilor și acestea să se desfășoare după standardele sale. 

The superwoman/man funcționează 110%. Are superputeri, muncește încontinuu și e doar la un pas de sindromului burnout. Nu mai are timp de viațăpersonală sau de hobby-uri. 

Geniul nativ este de părere că dacă trebuie să muncească mult pentru un lucru, înseamnă că nu e în stare de nimic. 

Individualistul spune că tot ceea ce a realizat în viață e meritul lui exclusiv.

Expertul are impresia că, de fapt, nu știe nimic. De asta și vrea să aibă tot timpul diplome, confirmări, laude. 

În momentul în care ajungi să știi cine și cum ești, vei ști să-ți elaborezi și strategii de succes. Și poți deprinde aceste atuuri la Școala de Feminitate, unde vei afla detalii prețioase despre cunoașterea de sine. Vei învăța arta detensionării, abilitatea de a trăi viața în plăcere și satisfacție. 

Iată și alte aspecte de interes pe care îmi propun să le abordăm împreună:

● Practici și tehnici străvechi care te ajută să-ți mențiitinerețea și echilibrul psiho-emoțional

● Cum să-ți identifici resursele

● Psihologia și anatomia bărbaților

● Ce tip de bărbat ți se potrivește și cu cine poți relaționa

● Tipologiile bărbaților și cum te poți activa pentru o anumită tipologie

Până la urma totul în viață este o alegere, la fel ca și iubirea și stima de sine. Cu cât ești mai curiosă pentru a afla cine ești tu și ce îți dorești cu atât te îndrepți cu pași marunți către evoluția ta personală. E normal să ai întrebări cât mai multe și lucrurile să nu fie bune în viața ta. Până când nu dai piept cu tine și ceea ce îți dorești cu adevarat, lucrurile nu pot evolua în mod pozitiv. 

Cea mai frumoasă întâlnire pe care o să o ai în această viață este acea cu TINE!

Foto: Shutterstock

Întrebarea Mesei Rotunde - Mimi: „Nu am facut sex cu o fata”

a mai scris și

Modifică setările cookies