Țara în care femeile de peste 30 de ani primesc zile libere în plus pentru întâlniri


Zilele libere sunt acordate pentru a încuraja creșterea natalității, iar această strategie pare să dea rezultate. 


Țara care oferă astfel de avantaje femeilor singure, trecute de 30 de ani este China. Două companii din această țară au aplicat strategia prin care fetele singure pot să-și caute un partener, alături de acre să întemeieze o familie. 

Este vorba despre opt zile de concediu în plus, pentru ca acestea să meargă la întâlniri. Angajatele își pot prelungi vacanța de o săptămână acordată cu ocazia Anului Nou Lunar.

Femeile singure din China, care ajung la 30 dea ni și nu sunt căsătorite sunt considerate "rămasite " sau shengnu , ceea ce înseamnă că tinerele care nu sunt căsătorite până atunci nu sunt de dorit.

În ultima vreme a crescut însă numărul femeile din China care se concentrează pe carieră și aleg să se căsătorească mai târziu - sau să rămână singure.

 

Citește și: 6 ponturi cu care îi poți „fura” șefului o zi liberă

 

Rata de căsătorie a Chinei a scăzut, de asemenea, în fiecare an începând cu 2013, lăsând aproximativ 200 de milioane de adulți singuri în țara cu cea de-a doua economie din lume.

În 2018, în China s-au înregistrat 15,23 milioane de nașteri vii, o scădere cu 2 milioane față de anul precedent, potrivit datelor oficiale.

Recent, un liceu din Hangzhou, un oraș din estul Chinei, a lansat o nouă politică pentru a da profesorilor singuri încă două zile libere în fiecare lună, ca să se relaxeze și să le crească moralul. 

 

Vezi și  Cum poți să-ți pregătești părul pentru concediu: 

related posts

Modifică setările cookies