7 ingrediente pe care trebuie sa le eviti atunci cand cumperi creme de fata


Cand vine vorba de ingrijirea pielii, femeile au foarte mare grija, dar cu atatea produse pe piata, ne este din ce in ce mai greu sa ne dam seama care sunt cele bune si care nu.


Nu o sa va fie mica mirarea cand o sa va dati seama ca produsele voastre preferate contin chimicale, toxine si aditivi daunatori.

Pentru a scapa de aceste griji, noi va venim in ajutor si va oferim in continuare o lista cu cateva ingrediente pe care trebuie sa le evitam atunci cand alegem o crema pentru fata sau pentru corp.

1. Parabenii. In ultima vreme s-a scris foarte mult despre faptul ca produsele pentru piele care contin parabeni trebuie evitate. Din aceasta cauza s-a evitat sa se mai scrie pe eticheta toate ingredientele pe care le contin deodorantele sau cremele de fata, iar sfatul nostru este sa cautati pe internet lista completa a ingredientelor produsului pe care vreti sa-l cumparati. La barbati, parabenii pot cauza infertilitatea, iar la femei cancer la sani.

2. Peroxidul de benzoil. Faptul ca ti se pare destul de cunoscut acest nume, nu este un lucru nou. Este foarte folosit in produsele anti-acnee, dar are efecte dezastruoase. S-a descoperit faptul ca peroxidul de benzoil provoaca cresterea tumorilor si este foarte nociv si prin inhalare, nu doar prin absorbtie.

3. Dioxina. Si acest ingrediente a incetat sa mai fie specificat pe etichetele cosmeticelor, din acelasi motiv ca cel al parabenilor. Efectele lui sunt la fel de daunatoare, iar folosirea indelungata poate duce la cancer, poate slabi imunitatea si poate conduce la boli ale sistemului nervos. Femeile insarcinate trebuie sa aiba cea mai mare grija cu acest ingredient pentru ca produce malformatii bebelusului si poate provoca chiar un avort spontan.

4. Ftalati. Acest ingredient este destul de greu de gasit pe etichetele produselor de ingrijire. Poate provoca boli ale ficatului,dar si ale rinichilor, dezvoltarea prematura a sanilor atat la femei, cat si la barbati, si malformatii. Din fericire, cele mai multe companii din SUA, Canada si din Europa au inlaturat acest ingredient din produsele lor.

5. Radicalii liberi. Ca tot este sezonul de mers la mare, trebuie stiut faptul ca multe cremele pentru protectia solara contin chimicale care produc acesti radicali liberi si care provoaca cancerul, asa ca feriti-va de ele.

6. Sulfatul de sodiu. Daca esti in cautarea unui produs care face spuma, incearca sa eviti acest ingredient. Folosit in produsele pentru baie, pentru masini si solutii pentru podele, sulfatul de sodiu poate produce iritarea pielii si a ochilor, respiratia greoaie sau chiar decesul.

7. Pigmentii F, D, C. Colorantii pot lasa toxinele pe piele si pot provoca iritarea pielii. Absorbtia constanta conduce la probleme ale respiratiei, si sunt cunoscute drept substante cancerigene care pot conduce la deces.
 

related posts

Modifică setările cookies