"Razele ultraviolete sunt cel mai mare dusman al pielii si din cauza aceasta expunerea prelungita si bronzul excesiv nu fac decat sa imbatraneasca pielea si sa ii strice calitatile si aspectul", spune Mihaela Bilic.
Iata ce trebuie sa nu ne lipseasca din alimentatie pentru o piele frumoasa.
VITAMINA A
Varianta vegetala a vitaminei A se numeste caroten, care este un pigment de culoare portocalie, prezent in legumele de culoare rosie, porticalie sau verde. Betacarotenul este un precursor de vitamina A, care asigura o piele frumoasa ca aspect.
VITAMINA E
Din punctul de vedere al elasticitatii si finetii, pielea are nevoie de o alta vitamina antioxidanta, si anume VITAMINA E - care se gaseste in seminte si in fructele oleaginoase, dar si in uleiul vegetal de floarea soarelui pe care este bine sa il consumam crud, pentru ca orice tratament termic distruge aceste vitamine antioxidante.
VITAMINA C
Vitamina C este pe locul 1 in topul substantelor antioxidante si este prezenta in toate fructele si legumele proaspete. Vitamina C este insa foarte sensibila la temperatura riducata si cantitatea de vitamina C din produse scade daca ele sunt depozitate timp lung. La 48 de ore dupa recoltare deja vitamina C este la jumatate. Este bine sa folosim fructele si legumele negatite. Vitamina C este una din vitaminele fara efecte secundare si excesul ei va fi indepartat usor de organism.
LICOPEN
Licopenul este o substanta miraculoasa prezenta in rosii si grapefruitul roz si are proprietatea de a asigura o protectie impotriva razelor ultraviolete.