(P) 7 reguli de aur pentru îngrijirea tenului


Pielea feţei are nevoie de atenţie şi îngrijire specială pentru a avea acel aspect luminos şi sănătos pe care ni-l dorim.


Pentru asta este nevoie să respecţi câteva reguli de bază, pe care să le aplici zilnic în rutina ta de îngrijire a tenului.

 

1. Foloseşte produse destinate tipului tău de ten - Fiecare tip de piele prezintă particularităţile sale. Dacă ai tenul gras, te vei confrunta cu o piele cu aspect lucios, pori dilataţi şi puncte negre, în timp ce tenul uscat va prezenta o piele ternă, care necesită hidratare intensivă.

Tenul sensibil va avea nevoie de o atenţie specială, care să amelioreze roşeaţa, în timp ce o piele normală te va face să te simţi puţin mai norocoasă. Aşadar, recunoaşte-ţi tipul de ten şi foloseşte produse destinate nevoilor sale. Găsești numeroase soluții pentru pielea ta într-un catalog Avon.


2. Atenţie la zonele sensibile ale pielii - Chiar dacă nu te confrunţi cu un ten sensibil, ai grijă la zona ochilor şi a buzelor atunci când parcurgi ritualul tău de frumuseţe. Foloseşte produse speciale pentru pielea subtire din jurul ochilor, dar şi pentru hidratarea buzelor tale.

 

3. Curăţă delicat tenul - Deşi ai fi tentată să exagerezi prin curăţarea unui ten gras sau să o eviţi în cazul celui uscat ori sensibil, pielea are nevoie să scape de impurităţi, praf şi sebum. Ritualul tău de curăţare trebuie să fie unul delicat, cu ajutorul unor produse cu un pH neutru, care să păstreze echilibrul pielii tale.

 

4. Exfoliază-ţi pielea - Aspectul neted şi curat al tenului se obţine şi cu ajutorul tratamentului de exfoliere. Ai grijă să foloseşti produse destinate pielii tale, cu pH neutru, pentru a nu agresa echilibrul tenului tău. La final vei observa că pielea ta este purificată şi netezită, folosind acest ritual doar o dată sau de două ori pe săptămână.

 

5. Hidratează-te - Aşa cum întreg organismul are nevoie de hidratare şi pielea necesită apă. Este firesc având în vedere că dermul conţine 70% din componenţă apă, iar epidermul 15%. Pentru a-ţi păstra nivelul echilibrat al apei din piele alege o cremă hidratantă pentru tipul tău de ten şi obişnuieşte-te să aplici o dată pe săptămână şi o mască hidratantă.

 

6. Protejează-te de soare - Indiferent de anotimp, soarele şi radiaţiile sale ne pot afecta pielea, ducând la apariţia unor pete pigmentare pe care apoi le putem elimina cu greu. Pentru o piele îngrijită, aplică cremă cu factor de protecţie de fiecare dată când ieşi din casă. Astfel vei împiedica efectele nocive ale soarelui şi vei preveni îmbătrânirea.

 

7. Alege machiajul hipoalergenic - De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu eczeme după ce ai folosit anumite produse de make-up?! Pentru a scăpa de grija alergiilor şi a te putea bucura în acelaşi timp de rutina ta de machiaj, optează pentru produse hipoalergenice. Acestea sunt destinate tuturor tipurilor de piele şi se potrivesc perfect şi în cazul celei sensibile.

 

Tenul este cartea ta de vizită, deci ai grijă de el pentru că vorbeşte despre tine de la prima vedere. Acordă-i atenţie, îngrijeşte-l cu produsele potrivite şi te va reprezenta cu succes, conferindu-ţi acea stare de bine şi încredere, pe care ţi le doreşti. Pentru un efect final wow, alege o mireasmă care să te învăluie din colecția de parfumuri Avon. 

  • (P) 7 reguli de aur pentru îngrijirea tenului

related posts

Modifică setările cookies