Strălucește de sărbători cu un machiaj pe măsură


Sărbătorile sunt atât de aproape încât ne gândim deja la ținute și accesorii pe care să le cumpărăm pentru a străluci în zilele petrecute alături de familie și de prieteni. Pe lângă asta, nu poate să ne prindă anul ce vine fără ceva nou, strălucitor și de efect.


Pe lângă ținute, machiajul joacă un rol important în crearea outfit-ului final și a strălucirii care vine și din exterior.

Despre care sunt trucurile la care să apelezi și ce să nu-ți lipsească din trusa de make-up afli azi, să nu te prindă sărbătorilor pe picior greșit.

Machiajul de sărbători care te va pune în valoare

Machiajul de sărbători nu este departe de cel de ocazii speciale, pentru că și acestea se încadrează în același registru. Iată care sunt produsele de make-up dintre care să-ți alegi preferatele.

1. Ruj

Rujul nu ar trebui să lipsească din nicio trusă de machiaj, pentru că el în sine poate fi tot machiajul pe care îl aplici într-o zi oarecare.

Știm că pe piață sunt o mulțime de rujuri profesionale dintre care să alegi, însă noi îți recomandăm pentru această ocazie unul mat, care va da și senzația de buze pline. Dacă le conturezi cu creion pentru buze în aceeași culoare - ideal ar fi roșu - și puțin gloss pe partea centrală, poți fi sigură că vei da lovitura!

2. Fard

Fardurile pentru pleoape sunt și ele la mare căutare zilele acestea, însă îți recomandăm să le alegi pe cele metalizate. Atenție însă să le asortezi cu un ruj mat, pentru a nu obține un machiaj prea strident și să ai un efect opus a ceea ce te aștepți.

În ceea ce privește machiajul ochilor, ai la dispoziție culori precum auriu, argintiu, albastru sau verde metalizat. Dacă dorești să le oferi o intensitate mare, atunci nu ezita să aplici un fard cremos de aceeași nuanță pe dedesubtul acestor culori.

3. Mascara

Mascara este și el un element important al machiajului și îți recomandăm să alegi unul care îți prelungește genele sau unul ce îți dă volum pentru un efect misterios care să completeze restul machiajului. Dacă vrei să apelezi la trucul genelor false, cu atât mai bine, pentru că efectul acestora rezistă în timp și cu greu te vei putea despărți de ele. 

Alege o pereche de gene false pe care sa o poți purta, atât la evenimente speciale și sărbători, dar și zi de zi. Acestea sunt făcute să reziste până la trei săptămâni, așa că e important să nu fie exagerate pentru zi, dar și să te simți bine purtându-le chiar și la biroul de acasă.

4. Iluminator

Luminițele din pom sau de la geam nu sunt singurele care trebuie să strălucească, ci și tu. Poți face asta mult mai ușor cu ajutorul unui iluminator pentru ten. Acesta îți va scoate în evidență cele mai frumoase trăsături și astfel vei arăta și te vei simți mult mai feminină! Aplică-l pe punctele cele mai înalte ale chipului - frunte, varful nasului, pometi, barbie - și armonizează-l cu restul machiajului. Dacă ai ales sclipici pentru pleoape, optează pentru un iluminator mai puțin sclipitor, pentru a evita efectul de disco ball.

Pentru a te pregăti și mai bine de aceste seri importante alături de prieteni și familie și pentru pozele din social media, poți chiar să te înscrii la un curs de automachiaj și apoi să pui în practică ce ai învățat acolo. Dacă nu ai timp sau resurse pentru unul, te poți orienta către tutorialele de make-up de pe social media. Multe dintre acestea sunt realizate de make-up artiști și oferă sfaturi ușor de aplicat de fiecare dintre noi.

Produse de make-up de calitate găsești online, însă ai grijă să le alegi pe cele care se potrivesc cu tenul tău, cu ținuta aleasă și între ele. Pentru că nu dorești să ieși în evidență ca fiind stridentă, ci doar nonconformistă și, mai degrabă, să dai dovadă de eleganță și bun gust.

Fii strălucitoare de sărbători și așa îți va merge tot anul viitor!

Credite foto: unsplash.com

  • Strălucește de sărbători cu un machiaj pe măsură

related posts

Modifică setările cookies