Au ras de inteligenta ei toata viata si au lasat-o corigenta, dar copiii ei sunt adevarate genii. Povestea emotionanta a femeii care a crescut 7 copii supradotati


Chiar daca a fost considerata "natanga" de catre colegii de scoala si profesori, o femeie din Marea Britanie nu doar ca a reusit sa isi intemeieze o familie si sa isi deschida o afacere personala, dar a si creascut 7 copii, toti genii.


Maria Dalley a avut un trecut dificil: la varsta de 15 ani s-a lasat de scoala pentru ca nu putea lua niciun examen, iar colegii de clasa intotdeauna se luau de ea, considerand-o prostuta. Mai mult decat atat, pe cand era numai o adolescenta a fost data afara din scoli din cauza unor tulburari de comportament.

Din pacate, Maria suferea de dislexie, o boala care o impiedica sa aiba rezultatele academice pe care si le-ar fi dorit, si pentru ca nu a fost diagnosticata la timp, nu si-a putut termina liceul cand trebuia.

Spre surprinderea tuturor insa, Maria a demonstrat ca nu este atat de lipsita de potential pe cat au crezut ei. Femeiaa reusit sa isi termine liceul mai tarziu si si-a deschis chiar o afacere proprie. In plus, cea mai mare realizare a ei sunt cei 7 copii care nu doar ca sunt foarte buni la scoala, dar sunt adevarate genii. 

Cele 6 fete si un baiat au primit toti burse la scoli private din Marea Britanie, au inregistrat performante uimitoare in mediul academic, iar una dintre fete este chiar membra Mensa (cea mai mare si veche organizație non-profit deschisa pentru persoanele cu inteligente uriasa). Toti copiii au in IQ ridicat, spre surprinderea mamei lor. Mai mult, una dintre fetitele Mariei, in varsta de 11 ani, a primit cinci burse diferite de la cele mai bune scoli din tara.

Prima ei fata, Shana, acum in varsta de 23 de ani, a inceput sa prezinte probleme de comportament inca de la o varsta frageda. Maria nu a vrut ca istoria sa se repete si a strans bani impreuna cu sotul ei si a trimis-o pe Shana la o scoala pentru copii supradotati, unde micuta a ajuns rapid printre cei mai buni elevi din clasa.

Chiar daca toti copiii ei sunt genii si vor avea parte de un viitor stralucit, Maria a declarat pentru The Sun ca tot ce o intereseaza este ca ei sa fie fericiti si ca niciodata nu ii va obliga sa faca ceva ce nu isi doresc. Ea a spus ca si-a crescut copiii normal si ca nu le-a impus un anumit regim de invatare.

Maria incurajeaza toti parintii sa fie atenti la comportamentul copiilor lor si sa nu presupuna imediat ca  au probleme de comportament sau ca nu sunt capabili daca vin cu note proaste acasa. Este posibil sa fie cazul unui copil supradotat, care trebuie sa primeasca atentia necesara si sa fie inteles.

related posts

Modifică setările cookies