Bogaţi şi după moarte! Michael Jackson e primul, o singură femeie în Top 10


Cunoscuta revistă de economie Forbes alcătuieşte în fiecare an un clasament uşor macabru, al celebrităţilor decedate care continuă să producă bani pe bandă rulantă. La 10 ani după ce a trecut în nefiinţă, Michael Jackson n-are rivali la acest capitol.


Specialiştii de la Forbes au analizat încasările post-mortem din ultimul an calendaristic, mai exact din periada octombrie 2018 – octombrie 2019, iar rezultatul la vârf era oarecum aşteptat. Cu 60 de milioane de dolari produse pentru familia sa, „regele muzicii pop” îşi continuă supremaţia începută în 2011.

De atunci, cu o singură excepţie (actiţa Elizabeth Taylor în 2012), Michael Jackson s-a aflat necontenit pe prima poziţie. Sunt venituri uriaşe pe care regretatul artist le face atât cu hiturile sale celebre cât şi cu show-ul „Michael Jackson One”, pus în scenă la Las Vegas de către cei de la Cirque de Soleil.

După Michael Jackson, urmează în ierarhie un alt ,,rege” al muzicii, de această dată al rock'n'roll-ului. La peste patru decenii de la moarte, Elvis Presley rămâne o maşină de făcut bani, în special cu domeniul natal Graceland, care adună an de an sute de mii de vizitatori. Podiumul e completat de un nume mai puţin cunoscut, designerul Charles Schulz, creatorul personajului Snoopy.

Vezi Profilul de celebritate al actorului Robert De Niro

Mergând mai departe, în Top 10 al bogaţilor care nu mai sunt printre noi, regăsim încă trei muzicieni uriaşi (Bob Marley, John Lennon şi Prince) care au lăsat în urmă surse financiare inepuizabile.

Din afara sectorului muzical, jucătorul de golf Arnold Palmer şi actriţa Marilyn Monroe ocupă şi ei locuri fruntaşe. Decedată în 1962, americanca e prima femeie în acest clasament inedit şi prima din Top 10, numele Marilyn Monroe fiind legat în prezent de diverse licenţe, gen linii de parfumuri (Chanel), sau de bijuterii (Zales).

Primii 10 cei mai bogaţi oameni după moarte (octombrie 2018 – octombrie 2019):

1. Michael Jackson – 60

2. Elvis Presley – 39

3. Charles Schulz – 38

4. Arnold Palmer – 30

5. Bob Marley – 20

6. Dr. Seuss – 19

7. John Lennon – 14

8. Marilyn Monroe – 13

9. Prince – 12

10. Nipsey Hussle – 11

*Sumele sunt exprimate în milioane de dolari.

Foto: Getty Images

  • Bogaţi şi după moarte! Michael Jackson e primul, o singură femeie în Top 10

related posts

Modifică setările cookies