Cât câștigă Darren Cahill, antrenorul care a făcut-o pe Simona Halep numărul 1 în lume


E numărul 1 în lume în tenisul mondial feminin, a cucerit primul ei Grand Slam și a fost aplaudată la scenă deschisă de toata România când și-a prezentat trofeul câștigat la Roland Garros.


În spatele Simonei se află o echipă foarte puternică, începând cu managerul și până la preparatorul fizic. Omul cel mai important e, însă, Darren Cahill, antrenorul care a ajutat-o pe Simona să depășească multe momente dificile.

Site-ul heavy.com notează că australianul ar trebui să încaseze în jur de un milion de euro pentru fiecare sezon pe care îl petrece pe alături de campioana noastră.

Heavy nu se bazează, însă, pe informații concrete, ci se raportează la salariile altor antrenori de talia lui Cahill. De exemplu, se știe că Patrik Muratoglu, omul care o antrenează pe Serena Williams, câștigă 1.500.000 de dolari pe sezon, la care se adaugă diverse bonusuri de performanță. În acest context, se poate estima cu ușurință că salariul lui Cahill se află în același range salarial. 

Cahill a fost la un pas in 2009 să devină antrenorul lui Roger Federer, deținător a 20 de titluri Grand Slam. Cei doi au mers chiar într-un stagiu de pregătire împreună, însă actualul antrenor al Simonei a refuzat propunerea pentru că, așa cum a spus la acea vreme, nu dorea să călătorească tot anul (și mai ales în Europa), câtă vreme familia sa locuia în Las Vegas, Nevada. 

Au urmat cam șase ani în care Cahill nu a semnat niciun parteneriat full-time, deși mulți jucători de calibru mondial i-au făcut propuneri. Halep a fost cea mai convingătoare dintre ei, iar antrenorul a acceptat să lucreze cu normă întreagă alături de ea în anul 2016. 

Singurii antrenori pe care Cahill i-a mai antrenat în regim full-time sunt Andre Agassi (pe care l-a antrenat între 2002 și 2006) și Lleyton Hewitt, pe care l-a antrenat între 1999 și 2001. 


Simona Halep, locul I WTA, a câștigat luna aceasta turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o în finală cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui rezultat, Simona a devenit prima jucătoare din România care câștigă un turneu de o asemenea amploare, dupa Viriginia Ruzici, care s-a impus, in 1978, tot la French Open.

,,Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat la așa ceva. Sunt foarte mândră ca sunt româncă. Acest lucru îl spun mereu. M-am nascut aici, am început tenisul aici și iubesc această țară. Și intr-o țară mai micuță se poate face performanță mare. […] Acest drum a fost  lung. De 20 de ani joc tenis și vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță și familiei care m-a ajutat in fiecare zi. Vreau să mulțumesc României și vreau să cred că vom mai avea și alți campioni. Sper să avem cât mai multă încredere în noi. Trebuie să visăm întâi.", a spus Simona Halep atunci când le-a prezentat tuturor trofeul pe Arena Națională.

Calificarea in finala la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro și cu 1.300 de puncte WTA. 

related posts

Modifică setările cookies