Elena Udrea, citată la penitenciarul din Costa Rica în alte două dosare


Udrea va fi citată la penitenciarul din Costa Rica în două dosare judecate în România. 

Tag-uri: #Elena Udrea

Fostul ministru urmează să fie citat la penitenciarul din Costa Rica în procesul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, dar şi într-o altă cauză în care a cerut redeschiderea anchetei pe numele lui Dinu Pescariu.

În primul dosar Udrea e acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani. În acest doar mai sunt trimiși în judecată și fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, dar și omul de afaceri Dan Andronic. 

Ambele dosare sunt judecate de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, dar au fost amânate pentru 15 noiembrie. 

Ce onorarii încasează avocatul lui Udrea

Presa a aflat în urmă cu câteva zile și onorariile pe care le încasează avocații Elenei Udrea și Alinei Bica.

Astfel, avocatul care o reprezintă pe Udrea în instanță încasează 10.000 de dolari, în timp ce al fostului șef al DIICOT, Alina Bica, primește 15.000.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni și condițiile în care trăiesc Udrea și Bica în închisoarea din Costa Rica. Tăbăcaru a spus că ambele se află în ,,aripa bună” a închisorii, după care a precizat că închisoarea ,,arată ca în Narcos” (n.r. un serial foarte popular, al cărui subiect e viața  traficanților de droguri).

Omul de afaceri a lămurit și motivul pentru care Udrea nu a mai dorit să împartă apartamentul cu Bica (n.r. cele două au împărțit același apartament o vreme). Potrivit acestuia, conflictul dintre cele două a apărut fiindcă pe Bica o nemulțumeau aparițiile publicea ale Elenei Udrea. Cele două s-ar fi apropiat din nou doar după ce Bica a aflat despre sarcina Elenei. Tot Bica ar fi fost și cea care a dus-o pe Udrea la spital în ziua în care a născut. 

Udrea și Bica au fost reținute în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România. Potrivit legii locale, cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare. 

  • Elena Udrea, citată la penitenciarul din Costa Rica în alte două dosare

related posts

Modifică setările cookies