Vești proaste pentru Elena Udrea. Ce spune procurorul-șef al Biroului de Extrădări din Costa Rica


Fostul ministru ar putea sta în închisoare trei sau chiar mai mulți ani, a anunțat azi Laura Monge, procurorul-șef al Biroului de Extrădări din Costa Rica.


Monge a spus că procedura de extrădare va continua, în ciuda solicitării lui Udrea pentru acordarea statutului de refugiat. Procurorul-șef a mai declarat că mandatul de arestare poate fi prelungit până la finalizarea procedurii de extrădare. 

Monge a precizat că aceasta poate dura, în medie, între 6 şi 8 luni, dar sunt şi cazuri în care procedura se poate prelungi chiar şi peste trei ani.

„Dacă nu s-au rezolvat cererile de extrădare până la 30 decembrie, atunci judecătorul poate prelungi termenul până când se va termina procedura de extrădare, fără a exista o dată exactă. Termenul de arestare poate fi prelungit până la terminarea procedurii extrădării, care continuă chiar dacă exista cerere de refugiat”, a spus procurorul-şef.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat în urmă cu câteva zile că Ambasada României din Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a țării noastre în Costa Rica, a primit o solicitare prin care Udrea cerea să fie primească sprijin în ceea ce privește găsirea unui avocat din oficiu. 

Cum trăia Udrea în Costa Rica

Diario Extra a scris atunci că, până să ajungă la închisoarea El Buen Pastor, Udrea și Alina Bica locuiau într-un complex de apartamente de lux din zona Rohrmoser, Pavas. Articolul din Diario Extra preciza că valoarea chiriei pentru un asemenea apartament poate sări de 1.100 de dolari. Cele două plăteau această sumă fără să aibă vreun job și mereu cash, evitând mereu să folosească cardul bancar.

De asemenea, omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, stabilit de 18 ani în Costa Rica, a dezvăluit că el e cel care a ajutat-o pe Udrea să își găsească locuință când a ajuns prima dată în San Jose. 

Tăbăcaru a lămurit și motivul pentru care, ulterior, Udrea nu a mai dorit să împartă apartamentul cu Bica (n.r. cele două au împărțit același apartament o vreme). Potrivit acestuia, conflictul dintre cele două a apărut fiindcă pe Bica o nemulțumeau aparițiile publicea ale Elenei Udrea. Cele două s-ar fi apropiat din nou doar după ce Bica a aflat despre sarcina Elenei. Tot Bica ar fi fost și cea care a dus-o pe Udrea la spital în ziua în care a născut. 

Udrea și Bica au fost reținute în 3 octombrie, în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România. Potrivit legii locale, cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare.

related posts

Modifică setările cookies