Vedete despre care nu stiai ca au ajuns in SUA ca refugiati. Staruri afectate de politica lui Trump


Pe fondul noului ordin "anti-musulmani" si "anti-refugiati" dat de presedintele american Donald Trump, sa ne amintim care sunt vedetele care au adus faima Americii, dupa ce au emigrat din tarile lor natale.


Donald Trump a interzis  timp de trei luni sosirea resortisantilor din sapte tari musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen. Washingtonul va opri de asemenea, timp de patru luni, programul federal de primire si reinstalare a refugiatilor, de toate nationalitatile, din tari aflate in razboi. Zeci de straini au fost opriti pe aeroporturile din intreaga lume, dupa ce a intrat in vigoare controversatul ordin de restrictie privind cetatenii din 7 state musulmane.

1. Nadia Comaneci

Gimasta  a devenit unul dintre cei mai apreciati si respectati cetateni americani, dupa ce a emigrat din Romania in 1989. Are propria scoala de gimnastica, impreuna cu sotul ei, gimnastul american Bart Conner.

"In 1989 venise timpul sa plec. Decizia a fost dificila deoarece mi-a afectat familia. Am avut putin timp de gandire, dar, sincer va spun, mi-am urmat intuitia. Altcineva a venit cu ideea, eu doar am acceptat. Am ajuns la granita, am fugit printr-o zona interzisa si, dupa ce am ajuns in Ungaria, am traversat granita in Austria. A fost periculos, dar nu aveam alta alegere", a povestit mai demult Nadia Comaneci.

2. Mila Kunis


 
In timpul razboiului rece, actrita si familia ei au parasit Uniunea Sovietica, atunci cand Mila avea numai 7 ani. 
Dupa ordinul dat de trump, Ashton Kutcher, sotul vedetei, a postat pe Twitter: “Sotia mea a venit in aceasta tara  cu viza de refugiat in mijlocul Razboiului Rece. Imi fierbe sangele in acest moment”.

3. Rita Ora


 
Artista si familia ei au fugit din Kosovo si au ales Marea Britanie ca tara adoptiva, cand Mila avea numai un an.
 
 
4. Freddie Mercury


 
Solistul trupei Queen s-a nascut in Zanzibar si si-a petrecut copilaria intre tara sa natala si India. In 1964, a izbucnit o revolutie in Zanzibar si familia sa a hotarat ca este momentul sa plece. Au ales Marea Britanie, iar restul este istorie: Freddie a devenit legenda.
 
5. Marlene Dietrich


 
O legenda a Hollywoodului, Marlene Dietrich si-a inceput cariera in Germania anilor ’20. Si-a parasit tara natala in 1930, cand nazismul se facea deja simtit. A devenit cetatean american si a tinut spectacole in fata trupelor aliate in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial.
  • Vedete despre care nu stiai ca au ajuns in SUA ca refugiati. Staruri afectate de politica lui Trump

related posts

Modifică setările cookies