Angela Merkel, Brigitte Macron și Michelle Obama, cu ochii vineți în fotografiile unui artist italian


Femei puternice de pe tot mapamonodul, victime ale violenței domestice. Angela Merkel, Michelle Obama, Hillary Clinton și Brigitte Macron sunt doar câteva dintre femeile importante ale zilei care au fost portretizate astfel de un artist italian.


aleXsandro Palomboa, un artist contemporan italian, le-a imaginat pe Angela Merkel, Brigitte Macron și Michelle Obama în postura de victime ale violenței domestice, pentru a trage un semnal de alarmă. Chipurile lor, transfigurate de răni provocate de bărbați abuzivi, se pot vedea în mai toate zonele centrale din orașul italian Milano. 

„Sunt o victimă a abuzului domestic. Sunt plătită mai prost. Am experimentat mutilarea genitală. Nu am voie să mă îmbrac cum doresc. Nu pot decide cu cine mă voi mărita. Am fost violată”, este mesajul care însoțește fotografia cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo) on

 

Mesajul principal al campaniei botezate „Just Because I’m a Woman” (Doar pentru că sunt femeie) este că violența domestică este o problemă generală, care privește pe toată lumea, indiferent de rasă, clasă socială ori religie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by aleXsandro Palombo (@alexsandropalombo) on

 

Campania sa are ca scop sensibilizarea factorilor de decizie din toate statele să ia măsuri pentru prevenirea actelor de violență îndreptată împotriva femeilor. 

Până acum, femeile care au fost incluse în campanie de conștientizare nu au reacționat în vreun fel după ce și-au văzut chipurile pline de vânătăi.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Elena Lasconi, despre violența domestică: "Știm că la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută în România"

  • Angela Merkel, Brigitte Macron și Michelle Obama, cu ochii vineți în fotografiile unui artist italian

related posts

Modifică setările cookies