Ce pensie de profesoară are Brigitte Macron. Suma este surprinzătoare


Brigitte Macron este Prima Doamnă Franței de când soțul ei, Emmanuel Macron, a devenit președintele acestei țări.


Situația financiară a acesteia este cu mult peste a unei pensionare obișnuite. În declarația de avere, publicată în 2017, anul în care Emmanuel Macron a devenit președintele Franței, se specifica faptul că soția sa a primit, între luni ianuarie și august 2016, suma de 17.200 de euro, ceea ce înseamnă o pensie lunară de 2.150 de euro, conform L'Obs. 

Pe lângă această pensie, Brigitte se bucură și de alte venituri, considerabilă. În Le Touquet, unde a locuit și a fost căsătorită de două ori, Prima Doamnă a moștenit o vilă de la tatăl său, estimată la 1,4 milioane de euro.

Parterul acestei proprietăți este închiriat unei agenții de imobiliare și unui magazin de haine, ceea ce înseamnă că doar din chirie, Brigitte își mărește contul, anual, cu 48.200 de euro. 

În același timp, pentru funcția de președinte, soțul ei, Emmanuel Macron câștigă 13.884 de euro, dar nu este cel mai bine plătit om de la Palatul Elysee. Unul dintre consilierii acestuia primește cu mai bine de 1000 de euro mai mult decât ”șeful”.

Foto: Getty

  • Ce pensie de profesoară are Brigitte Macron. Suma este surprinzătoare

related posts

Modifică setările cookies