Ce au mâncat Vladimir Putin și Xi Jinping la prânz! Președintele Chinei s-a delectat cu preparate rusești


Xi Jinping a sosit luni la Moscova pentru o vizită de trei zile. Luni, cei doi președinți au purtat discuții timp de 4 ore și jumătate, apoi s-au delectat cu un prânz copios. 


După o dimineață lungă de discuții, în care au vorbit despre relațiile dintre cele două țări și despre "prietenia lor fără limite", cei doi lideri s-au așezat la masă pentru a savura câteva preparate rusești. 

Meniul a început cu un blini (clătită rusească) cu prepeliță și ciuperci. Se pare că acest preparat este nelipsit de pe masă atunci când Putin are oaspeți la Kremlin. În 2018, Vladimir Putin și Xi Jinping chiar au preparat împreună clătitele tradiționale rusești la Forumul Economic Estic din estul Rusiei.

A urmat o supă de sturion, peștele favorit al rușilor. Este pescuit din Marea Neagră și din râurile din Siberia și este cunoscut pentru carnea sa fragedă. 

Pe meniu s-au mai regăsit peștele Nelma, sorbetul de rodie și pavlova. Nelma, un pește alb uriaș, este un alt favorit al rușilor. Acesta a fost servit cu garnitură de legume. 

Având în vedere speculațiile cu privire la sănătatea lui Vladimir Putin, este posibil ca Kremlinul să fi ales să limiteze carnea roșie la prânz în favoarea unui meniu mai sănătos, plin de omega-3, scrie Daily Mail.

Vladimir Putin și Xi Jinping au fost serviți cu carne de vânat în sos de cireșe. Cei doi au degustat vin din podgoria de lângă palatul lui Vladimir Putin.

Fotografii: Profimedia Images/ Getty Images

  • Ce au mâncat Vladimir Putin și Xi Jinping la prânz! Președintele Chinei s-a delectat cu preparate rusești

related posts

Modifică setările cookies