Copilăria nefericită a Prințesei Diana: părăsită de mama ei, a preluat acest rol de dragul fratelui mai mic


Prințesa Diana a trăit rare momente de fericire, iar acelea au fost furnizate de copiii ei. Copilăria „prințesei inimilor” a fost cel puțin la fel de zbuciumată ca ultimii ani de viață.


Intrarea în Casa Regală a Marii Britanii a fost pentru Diana un soi de binecuvântare. Prințesa de Wales spera ca noua ei mare familie să o vindece de traumele trecutului, pe care le trăise alături de fratele și surorile ei. Lady Diana provenea dintr-o familie destrămată, iar acest lucru a afectat-o pe viață, a dezvăluit fratele ei mai mic, Charles Spencer (56 de ani).

Tatăl nostru a fost o liniștită și constantă sursă de iubire, dar mama noastră nu a fost făcută pentru maternitate. Nu a putut s-o facă. Era îndrăgostită de altcineva, îndrăgostită nebunește de fapt”, a declarat acesta pentru revista Sunday Times.

În 1966, mama ei, Frances Spencer, și-a părăsit familia pentru un alt bărbat. Diana, care atunci avea 5 ani, a primit primul mare șoc al vieții ei. 

O aștepta mereu în pragul ușii, dar ea nu venea niciodată”, și-a amintit fratele mai mic, care a mărturisit că după dispariția mamei lor, Diana a încercat să aibă grijă de el ca o mamă. Bărbatul a dezvăluit că ea îl auzea plângând, noaptea, în camera lui, însă ei îi era prea frică de întuneric ca să coboare la el.

Citeșre șiPrințesa adormită. Culisele unei fotografii cu Lady Di care a topit inimile britanicilor la începulul anilor ‘80

Cele două surori mai mari ale lor, Jane și Sarah, erau la internatul școlii când mama lor i-a părăsit. În urma divorțului, ea a pierdut custodia copiilor și s-a căsătorit cu bărbatul pentru care și-a lăsat familia.

Tatăl lor și-a refăcut viața alături de Raine McCorquodale, fiica unei scriitoare celebre (Barbara Cartland), însă mama vitregă nu-i avea la inimă pe cei 4 copii. Așa că Diana și frații ei au poreclit-o „Acid Rain” (Ploaie Acidă - n. red.).

Nefericirea i-a fost scrisă în stele Prințesei Diana care, mulți ani după experiența îngrozitoare a destrămării familiei, avea să treacă printr-un divorț răsunător cu soțul ei, Prințul Charles.

În 1997, Prințesa Diana a murit într-un groaznic accident de circulație, care e și azi învăluit în mister.

Fratele mai mic al prințesei și-o va aminti mereu pe Diana ca pe o mamă protectoare. „A fost sora mai mare care m-a crescut ca o mamă când eram copil.... și a îndurat acele lungi călătorii cu trenul între casele părinților noștri, cu mine, în weekend-uri”, a spus Charles Spencer.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Filmul educativ despre Coronavirus, pe înțelesul copiilor

  • Copilăria nefericită a Prințesei Diana: părăsită de mama ei, a preluat acest rol de dragul fratelui mai mic

related posts

Modifică setările cookies