Imagini de colecție! Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, o dragoste care a rezistat peste 7 decenii


Casa Regală Britanică este în doliu. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață azi, 9 aprilie, la Castelul Windsor. În luna iunie, Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani.


„Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Anunțuri suplimentare vor fi făcute în timp util. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume în doliu pentru pierderea sa”, se arată în comunicatul transmis de Palatul Buckingham. 

Elisabeta a II-a și Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie în noiembrie

În 20 noiembrie 2020, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie. Pentru a marca momentul din toamnă, Palatul Buckingham a făcut publică atunci o fotografie cu monarhul și soțul ei.

Imaginea realizată de fotograful Chris Jackson îi prezenta pe cei doi într-o încăpere de la Castelul Windsor. Regina și soțul ei priveau încântați spre o felicitare primită în dar de la strănepoții lor: George, Charlotte și Louis. 

Cum a început povestea de dragoste dintre Regina Angliei și Philip

Cei doi s-au văzut prima dată în 1934, la nunta principesei Marina a Greciei și Danemarcei cu principele George. Pe atunci, Elisabeta avea doar 8 ani, iar Philip avea 13 ani. Elisabeta și Philip erau veri prin alianță. Cinci ani mai târziu s-au întâlnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Elisabeta s-a îndrăgostit iremediabil de Philip, care era ofițer în Marina Regală.

Vezi imagini de colecție cu regina Elisabeta și Prințul Philip în galeria foto de mai jos

În timpul războiului, când Philip era pe front, Elisabeta îi trimitea acestuia scrisori de dragoste. Pentru că familia reginei nu vedea cu ochi buni această relație, cei doi au hotărât să se logodească în secret. Prințul Philip nu era pe placul familiei regale pentru că nu avea regat și nici o situație financiară bună. În ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste a avut un final fericit, iar părinții Elisabetei l-au acceptat într-un final pe Philip. Înainte de căsătorie, acesta a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei și s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

Nunta regală a avut loc în 20 noiembrie 1947, la Catedrala Westminster din Londra. La eveniment au participat două mii de persoane, inclusiv Regele Mihai al României şi mama lui, Regina Elena. Elisabeta i-a dăruit patru copii lui Philip: Charles - prinț de Wales, prințesa Anne a Marii Britanii, Andrew - duce de York și Edward - conte de Wessex. 

Fotografii: Getty Images

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.rohttps://voyo.protv.ro/!

 

 

  • Imagini de colecție! Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, o dragoste care a rezistat peste 7 decenii

related posts

Modifică setările cookies