Keanu Reeves, despre cum a trăit și a depășit moartea unui copil și despre cum și-a exteriorizat durerea


Pentru ziarul The Guardian, Keanu Reeves a oferit un interviu în care a vorbit cu sinceritate despre cele mai sensibile teme ale vieții sale. 


Pe tot parcursul interviului, a respectat chiar spusele sale : «Cred că e vorba de interes și grijă. Sunt interesat de cel cu care  vorbesc. Îmi pasă»
 
Conversație a avut loc pe Zoom, când era seară în Londra și dimineață în Los Angeles. Potrivit mărturisirilor proprii, Keanu nu este o persoană matinală. În calitate de tânăr actor, le spunea agenților săi că, dacă doreau ca el să obțină un rol, nu trebuie să-l trimită la audiții înainte de ora 11 dimineața. Reeves tocmai s-a întors însă în LA după o filmare la Paris. Jet lag l-a trezit la ora 6 dimineața, iar interviul a putut avea loc la 10 dimineața. 
 
Jurnalistul de la The Guardian îl descrie pe actor în felul următor:

"Expun asta în detaliu pentru a ilustra modul de exprimare al lui Reeves, care este excentric, cu explozii de prosteală amestecate cu seriozitate și deloc asemănătoare cu orice altă persoană celebră cu care am vorbit. Are o ușurință pentru a folosi ironia canadiană cu fața de poker (a crescut în Toronto). (...) Ori de câte ori i se pune o întrebare pe care nu a auzit-o înainte, tinde să privească în depărtare și să se gândească un timp înainte de a da un răspuns scurt, ferm și bine format."

Cele mai dureroase delarații le-a făcut în legătură cu pierderea unui copil. Se întâmpla cu ani în urmă, când Keanu Reeves avea 30 de ani. Acea iubită a murit mai târziu într-un accident de circulație. Actorul a cunoscut și alte suferințe, inclusiv pierderea prietenului său cel mai bun, River Phoenix, în 1993.

„Era o persoană specială”, spune despre prietenul Phoenix. „Atât de original, unic, inteligent, talentat, extrem de creativ. Grijuliu. Curajos. Și amuzant. Și întuneric. Și lumină.”
 
Reeves vorbește în general despre durere, explicând că în cartea sa de poezii din 2016, Umbre, a făcut un efort în a o exterioriza, de a „contextualiza durerea, chiar de a fi inspirat de ea, chiar de a găsi o anumită plăcere în ea... "Lasă [durerea] să se miște și să nu fii prins în ea... Doar a pus lucrurile într-o formă nouă pe care le-aș putea purta sau le-aș avea cu mine.”
 
"A fost cathartic, întreb eu, să revizuim acele sentimente dificile și să le scriu în versuri?" „Absolut”, spune el.
 
Vezi și: Elon Musk devine influencer:

 
FOTO: SHUTTERSTOCK
 
  • Keanu Reeves, despre cum a trăit și a depășit moartea unui copil și despre cum și-a exteriorizat durerea

related posts

Modifică setările cookies