Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia


Prima Doamnă a SUA a fost „sculptată” în bronz de un artist plastic din SUA și plasată pe un câmp de la marginea orașului natal al Melaniei Trump, Sevnica.


Melania Trump are o nouă statuie, de data aceasta mai durabilă decât prima, care a fost incendiată de localnicii din Sevnica, Slovenia. Prima Doamnă a SUA nu este prea iubită prin părțile natale, însă e apreciată de un artist din SUA, care i-a dedicat cea mai recentă operă a sa. 

Brad Downey a angajat un artist local să-i facă Melaniei o statuie abstractă din bronz, care o înfățișează pe Prima Doamnă salutând mulțimile. Însă, lucrarea nu și-a găsit locul pe o stradă sau într-o piață din Sevnica, orașul natal al soției lui Donald Trump, ci pe un câmp de la marginea așezării.

Prima statuie, realizată din lemn de sculptorul sloven Ales „Maxi” Zupevc, a fost vanalizată și incendiată de oameni de prin părțile locului. Creatorul lucrării a depus o plângere la poliție, în speranța că-i va găsi pe făptuitori, pe care voia să-i intervieveze pentru realizarea unui documentar.

Inițiatorii acestui proiect spun că simbolul operei lor va dăinui chiar și dacă noua statuie va fi vandalizată. Ei au dedicat această a doua statuie „memoriei eterne aduse unui monument al Melaniei care s-a aflat cândva pe acest amplasament”.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Ferma. În plus - episodul 6: Anisia Gafton, primul concurent eliminat din competiție

  • Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia

related posts

Modifică setările cookies