Sărbătoare națională în cinstea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la 70 de ani de domnie


Guvernul Marii Britanii pregătește un eveniment grandios în vara anului 2022, când Regina Elisabeta a II-a celebrează 70 de ani petrecuți pe tron. Suverana de 94 de ani deține mai multe recorduri mondiale de longevitate.


Nu știu ce vor face în această iarnă, cu pandemia de Covid-19, însă autoritățile din Regat și-au făcut planuri pentru vara anului 2022. La începutul lunii iunie, guvernul va organiza o sărbătoare națională în cinstea Reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia celor 70 de ani de domnie. În mod normal, acest eveniment ar trebui să aibă loc în februarie, însă pentru a oferi posibilitatea cetățenilor să participe la festivități, guvernul va muta evenimentul la începutul verii.

Regina Elisabeta a II-a a fost proclamată regină la 6 februarie 1952, la scurt timp după moartea tatălui ei, Regele George al VI-lea. Ceremonia de încoronare a avut loc abia la 2 iunie 1953, la Catedrala Westminster. În tot acest timp, suverana a stabilit câteva recorduri care vor fi greu de egalat.

Regina deține 6 recorduri mondiale, toate consemnate în Guinness World Records. Iată-le:

  • Cea mai vârstnică regină a Marii Britanii
  • Cel mai vârstnic monarh din lume
  • Regina cu cea mai longevivă domnie
  • Monarhul cu cea mai lungă domnie
  • Monarhul cu cele mai multe apariții pe monede și bancnote diferite
  • Cea mai bogată regină din lume.

„Ne putem aștepta cu toții la un weekend special, o sărbătoare de patru zile, când vom pune într-un spectacol grandios, realizat o dată în viață, un show care amestecă splendoarea ceremonialului britanic cu arta culinară și tehnologia. Va aduce întreaga națiune și Comunitatea Statelor Independente împreună, într-un tribut potrivit pentru Majestatea Sa, Regina”, au anunțat reprezentanții Departamentului de Cultură, Media și Sport al Guvernului Marii Britanii.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Ionuț Rusu: „M-a pus să îi vorbesc urât!”

  • Sărbătoare națională în cinstea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la 70 de ani de domnie

related posts

Modifică setările cookies