Viorica Dăncilă, plecare neașteptată din PSD. „M-am hotărât să o iau de la capăt”


Viorica Dăncilă și-a anunțat plecarea din PSD și înscrierea într-un nou partid, înființat în acest an. Fostul premier al României a explicat decizia acestei schimbări.


După 26 de ani petrecuți în Partidul Social Democrat, Viorica Dăncilă (58 de ani) și anunțat plecarea din PSD. Fosta candidată la prezidențiale a anunțat pe rețelele sociale motivele care au stat la baza acestei alegeri.

După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul Națiune Oameni Împreună (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook, marți.

Noua formațiune politică a fost înregitrată în România în luna ianuarie 2022. Conducerea interimară este asigurată de Bogdan Petrescu, un IT-st din Cluj-Napoca.

De ce a plecat Viorica Dăncilă din PSD

Fostul premier al României în perioada ianuarie 2018-noiembrie 2019 a motivat plecarea din PSD, care ar fi venit pe fondul unor neînțelegeri cu actuala conducere a partidului. Viorica Dăncilă a vorbit de „trădare”.

Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamăgit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a mai scris Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a candidat la alegerile prezidențiale din 2019, unde a ajuns în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Atunci a obținut 33,91% din voturile exprimate în turul secund.

În 2020, Dăncilă a fost exclusă de pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din acel an. În acel moment, fostul premier al României a ieșit din atenția publică. În mai 2021, a fost numită consultant strategic al Guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Acum a demisionat din această funcţie.

Fotografii: Agerpres/Facebook

Vezi și VIDEO:

  • Viorica Dăncilă, plecare neașteptată din PSD. „M-am hotărât să o iau de la capăt”

related posts

Modifică setările cookies